Udarbejdelse af budgetter er et styringsinstrument, som din virksomhed bør benytte sig af. Det er her du ligger planen, strategien for din virksomhed. Hele dette stykke arbejde skulle gerne understøtte din vision, mission og strategi med virksomheden. Det gælder både for dig selv som ejer af virksomheden samt for din medarbejdere, som også oplever en ambitiøs og målrettet virksomhedsejer, når der udarbejdes budgetter.

Du bør arbejde målrettet og ambitiøst med budgetterne og involver gerne dine medarbejdere i processen, da de kan besidde dels en fantastisk faglig viden, som kan bidrage til en god vækst i din virksomhed. Medarbejderne kan også være med til at komme med nogen ideer til vækst du aldrig selv var kommet på. Nogen nye muligheder for din virksomhed. Dine medarbejdere er et af de største aktiver, så tag dem med i budget processen. De vil modtage denne indbydelse til indflydelse på budgettet meget velkommen og det vil betyde, at de tager et meget stort ejerskab for budgettet. Derfor får du pludselig nogen meget store støtter i dine medarbejdere omkring budgettet og dets udarbejdelse.

Budgetter hjælper dig både på det strategiske og operationelle niveau med styringen af din virksomhed. Du kunne også sige:

 

Intet skib uden søkort….

Du kan ikke have et ”skib” uden søkort. Det bliver lidt et skib uden noget egentligt mål. Du ved ikke, hvornår du er på rette kurs eller på kollisionskurs. Dermed kan du hellere ikke navigere dit skib. Derfor bør du som ejer af en virksomhed tage dit budget meget alvorligt. Det er ikke bare en række tal, som bliver lagt i skuffen, når du har udarbejdet det. Det skal være dit søkort igennem året.

Når du arbejder med dit budget må du gerne være mere end almindelig ambitiøs. Det vil sige, at du bør ikke bare ligge en 10% oven i tallene fra det forgangne år. Det gør mange, da de så ved, at de kan realisere budgettet måske fordi, at virksomheden igennem de seneste år har kunnet vækste 10%…. men hvis du ved, at det kommer nemt, hvorfor så ikke udfordre dig selv og sige, at du vil vækste 25% i det kommende år. Det vil tvinge dig til at tænke anderledes og har du involveret din medarbejdere i denne proces vil du opleve, at de også bliver tvunget til at tænke anderledes. En spændende proces for din virksomhed og dig som leder.

Betydning for virksomheden:

  • Hvor ønsker vi at stå om et år og om flere år?
  • Med en grundig og overskuelig budgettering får man et godt opfølgningsværktøj og et godt værktøj at styre efter.

Sådan kan du gøre det:

  1. Med baggrund i seneste årsregnskaber, danner du et overblik over de indsatser der er nødvendige næste år.
  2. Du bør udarbejde et budget med månedlig budgettering og se på hvad resultater dine indsatser vil give.

Hvordan gør vi:

  • Budgetterne modtager du i regneark.
  • Står vi for din bogføring, hjælper vi med opfølgningen.