Få styr på din risiko

Skal man være en succesfuld investor skal man have en investeringsstrategi, hvor du har besluttet en fast fordeling mellem forskellige aktiver. Det næste skridt er at holde fast i sin strategi. Netop det glemmer mange, da det kræver, at man med jævne mellemrum rebalancerer sin portefølje.

Vedligeholdelse af ens investeringer med løbende rebalanceringer sikrer, at der bliver handlet med fornuften og ikke med følelserne. Dermed købes billigt og sælges dyrt.

Rebalanceringen køber aktier, når de falder. Netop det tidspunkt, hvor aktierne er billige eller i det mindste ikke er på toppen.

Det er dog psykologisk svært at købe i et faldende aktiemarked og tilsvarende endnu sværere at sælge i et stigende marked. Rigtigt mange private investorer lader sig rive med af stemningen på aktiemarkederne. Derfor kan det ses i lange perioder med stigninger, at mange bliver fristet og køber. Omvendt gribes mange af panik, når det hele er rødt.

Fordeling af portefølje

Investeringsstrategien spreder investeringerne. De fleste private investorer køber en fordeling af obligationer og aktier. Obligationer er som udgangspunkt forbundet med mindre risiko end aktier.

Når investeringerne er foretaget vil din risikoprofil ændre sig med stigende og faldende kurser i markedet. Dermed kan porteføljen ændrer risikoprofil.

Rebalancering af din portefølje

Foretages rebalancering min. 1 gang om året undgås ændringer af risikoprofilen.

Eksempel: Der er foretaget investeringer for kr. 100.000,- i aktier og kr.100.000,- i obligationer. Et rigtigt godt aktie år med stigninger på 100% vil gøre, at porteføljen så indeholder kr. 200.000,- i aktier og kr.100.000,- i obligationer.

Udviklingen har gjort, at porteføljen er gået fra 50% i aktier til 67%. Dermed er risikoen i depotet steget. Rebalancering gør, at der sælges for kr. 50.000,- i aktier og køber for kr. 50.000,- i obligationer. Så er risikoprofilen bragt retur til 50% aktier og 50% obligationer.

Hvis aktiemarkedet havde udviklet sig modsat i eksemplet skulle det modsatte have været foretaget. Dermed sælges obligationer og købes aktier, så der igen er 50% aktier og 50% obligationer.

Den løbende rebalancering

Rebalancering er ikke altid ensbetydende med større gevinst, men omvendt er investeringerne hele tiden tro mod den aftalte investeringsstrategi, som understøtter spredningen af investeringerne.

Derfor tilbyder Økonomihus.dk at tage sig af den løbende overvågning og rebalancering af investeringerne.

Hvad skal du gøre?

Kontakt os allerede i dag. Du har ikke råd til at vente.  Herefter skal du fremsende relevante papirer til Økonomihus.dk pr. mail eller pr. post. Så aftaler vi sammen det videre forløb.

Behovet for økonomisk rådgivning er individuel. Kontakt os for en uforpligtende samtale med en rådgiver, som kan vurdere, om vi kan skabe merværdi for dig. Rådgiveren vil også være i stand til at fortælle om det timeforbrug, der er nødvendigt for at rådgive dig.

SKAL VI RINGE DIG OP?

Se også om vores samarbejdsaftale og vores tilfredshedsgaranti.