Årsopgørelsen for 2015

Fra den 14. marts kan du se din årsopgørelse for 2015 på skat.dk, så det er muligt at se om man har en restskat eller skal have penge tilbage.

calculatorRigtigt mange mener, at det er heldigt, når man får penge retur fra SKAT. Det er selvfølgelig også det rareste. Det er dog bare penge man har betalt for meget i skat tidligere. Så det er ens egen opsparing.

Forskudsopgørelsen

Forskudsopgørelsen er ens skattebudget. SKAT danner forskudsopgørelsen på baggrund af oplysninger, som ligger 2 år tilbage. Det er derfor vigtigt løbende at få rettet forskudsopgørelsen til. Mange har f.eks. ikke rettet renteudgifterne på realkreditlånet.

Allerede i november 2015 kunne man rette forskudsopgørelsen. Men det er ikke for sent. Hele 2016 kan du rette opgørelsen til, hvis din situation ændres. På den måde kan du bedre få din samlede skat til at passe.

Kontroller årsopgørelsen 2015

Årsopgørelsen er det egentlige skatteregnskab for året 2014. De fleste tal bliver indberettet fra arbejdsgiver, banken m.v. Det er dog vigtigt at kontrollere tallene, da de også kan lave fejl.

Der er også nogle oplysninger SKAT mangler, så man kan komme til at snyde sig selv i skat. De typiske poster, som bliver glemt, er befordring, diæter og børnebidrag. Det er typisk meget store beløb og de modtages ikke automatisk hos SKAT.

Håndværkerfradraget

Håndværkerfradraget kan benyttes fuldt ud for 2015. Så har du fået lavet noget der dækkes af fradraget, gælder det om at få det indberettet nu. Beløbet skal også indtastes manuelt i et specielt modul, som SKAT har udviklet til formålet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.