Bankerne æder vores rentegevinster

RentegevinsterRealkreditlånene falder i pris, mens almindelige banklån går den modsatte vej. Få tjekket din bank og sikre dig, at du har de rigtige renter. De kan nemlig forhandles.  

Renterne på dine realkreditlån er lige blevet genforhandlet, hvis du har de variabelt forrentede lån. Dermed sætter renterne endnu en gang rekord. Det modsatte er dog sket med dine renter i banken. Ifølge tal fra Nationalbanken er den gennemsnitlige rente på et realkreditlån faldet fra 3,9% i 2011 til 3,0% i 2012. Den besparelse er ikke havnet i dine lommer, men i bankernes. Renterne i bankerne er i det seneste år steget i gennemsnit omkring 0,5% ifølge sammen analyse. Igennem de senere år har bankerne hævet renterne med omkring 3 – 4%.

Tjek din bank

Tjek derfor dine renter i banken nu og få dem forhandlet ned igen. Hvis banken ikke vil være behjælpelig med en nedsættelse er det tid til at overveje et bankskifte. En helt almindelig økonomi med hus og bil kan i gennemsnit tjene op mod kr. 2.000,00 om måneden. Det er forskellen fra de dyreste banker til de billigste. 2.000,00 kr. om måneden er, hvad det koster dig at spare kr. 48.000,00 op om året på din ratepension. Det er en god skiferie, Det er 4 ipad´s, det er efter 5 år en god udbetaling på den forældre købte lejlighed, som du gerne vil hjælpe dine børn med. Kan du se dem i øjnene og fortælle, at den blev der ikke råd til fordi du ikke fik tjekket din bank.

Bankmarkedet er opdelt

Finanskrisen har yderligere skabt et A og B-hold blandt bankkunderne. A holdet er dem bankerne fortsat gerne vil have som kunder og B holdet er dem, som bare må stå for skud og betale rentestigninger. Mange er ikke klar over de er blevet en del af B-holdet. Men B-holdet vil sagtens i mange tilfælde også kunne skifte bank. Få tjekket dine muligheder. A-holdet for som udgangspunkt sat renterne ned på lånene, hvis de gør opmærksom på, at de betaler for meget. Dog skal du selv være aktiv og drøfte det med din bank. Få undersøgt dine muligheder min. 1 gang om året. Så giv din økonomi et serviceeftersyn og tjen nemme og skattefrie penge.

Uoverskueligt?

Løbende at tage sig tid og have overblik ind i privatøkonomien er for mange svært. Privatøkonomi er ikke blevet mindre kompleks igennem årene. Derfor kunne det overvejes, at tage en uvildig rådgiver med på råd. Den uvildige rådgiver kan foretage den løbende overvågning af økonomien, så den hele tiden bliver holdt ajour. En uvildig rådgiver har også kendskabet til hele bankmarkedet, så vil hurtigt kunne finde muligheder for din økonomi i markedet. Uagtet om du er på A-holdet eller B-holdet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.