Bliver dine børn snydt for 14.000 kr.

Har du tjekket om du kan få en bedre rente på børneopsparingen i en anden bank? Det kan koste dit barn helt op til 14.000 kr. ikke at tjekke renten.

Hvis børneopsparingen er oprettet i de store banker, som f.eks Nordea, Danske Bank, Jyske Bank giver de 1,5% – 1,75% i rente. Modsat kan BRFkredit bank tilbyde helt op til 3% i rente. Det er uden krav om, at være hel kunde i banken. Hals Sparekasse giver 3,9% i rente, hvis man er hel kunde i banken.

 Hvad bliver forskellen til?

Indsætter man kr. 3.000 om året på en børneopsparing i 12 år bliver det til kr. 36.000 uden rente. Sættes penge i Nordea vil ens barn have kr. 42.780,00 til sin 18 års fødselsdag inkl. rente. Indskydes de i stedet i BRFkredit Bank eller Hals Sparekasse til det henholdsvis til kr. 50.837 og kr. 53.578 inkl. rente. En forskel på over kr. 10.000.

Er pengene bundet til 21 år bliver forskellen meget større. Der er værdien i Nordea kr. 44.734 inkl. rente mod kr. 55.552 i BRFkredit Bank og kr. 58.480 i Hals Sparekasse inkl. rente. En forskel på næsten 14.000 kr.

Det kunne dit barn få for de penge

14.000 kr. er rigtigt mange penge for ens barn. For alene 10.000 kr. er det til et indskud i den førstelejlighed, 2 – 3 rejser til Bulgarien, et par Iphone´s, kørekort osv. Så kan du se dit barn i øjne og ikke have forholdt dig til, at du er årsag til, at dit barn bliver snydt for disse ting? Børneopsparingen kan nemt flyttes fra bank til bank og det er uden omkostninger for barnet. Dermed bliver fortjeneste ikke spist op.

Fire gode råd

1. Hav en sund skepsis.

2. Tjek bankernes renter inden du siger ja til deres tilbud.

3. Undersøg renterne årligt.

4. Børneopsparing koster ikke noget at flytte.

Uoverskueligt?

Det løbende at tage sig tid og have overblik ind i privatøkonomien er for mange uoverskueligt og svært. Privatøkonomi er ikke blevet mindre kompleks igennem årene. Derfor kunne det overvejes, at tage en uvildig rådgiver med på råd. Den uvildige rådgiver kan foretage den løbende overvågning af økonomien, så den hele tiden bliver holdt ajour.https://okonomihus.dk/raadgivning-privat/samarbejdsaftale/

 

2 tanker om “Bliver dine børn snydt for 14.000 kr.

    • Carsten Lund
      Carsten Lund siger:

      Det vil i de fleste tilfælde altid være uden gebyr at flytte en omkostning.. det kan dog undersøges individuelt .. og er børneopsparingen investeret ville jeg undersøge først, hvordan det kan flyttes til den nye bank..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.