Din indtægt som pensionist. Har du overblik?

Hvordan ser dit liv ud, når du når den 3. ungdom? Har du overblik over, hvordan det kommer til at se ud som pensionist. Det er et yderst komplekst område at have overblik over. Dette skyldes ofte, at dine pensioner kan have indflydelse på efterløn, folkepensionen. Derfor er det vigtigt at planlægge i god tid.  

De fleste har ikke overblikket over deres pensioner. Så har du det sådan er du ikke alene. De fleste overvejer følgende: Er det sparret nok op, hvordan kan pensionerne udbetales, hvordan påvirker det efterløn, folkepension. Skal jeg bruge mine pensioner før min opsparing. Bør jeg låne op i huset og leve af mine mursten. Hvad er mulighederne for dette efter finanskrisen.

Mange aner ikke, hvordan deres liv ser ud, når de står foran den 3. ungdom.  Få overblikket nu og tag aktion i tide. Jo før du ved besked om din økonomi som pensionist desto mere kan du nå at gøre.

 

Hvad kan du selv gøre?

På pensionsinfo.dk kan du få en rapport, hvor mange pensionsselskaber har lavet beregninger over, hvordan og hvornår dine pensioner udbetales. Du kan vælge hvilken alder du ønsker beregnet.

Dog tager de ikke hensyn til skatteoptimering, hvordan påvirker det din evt. efterløn samt hvor meget du kan få i folkepensionstillæg.

 

Det vigtige ved et pensionsoverblik

Det helt grundlæggende er at få et overblik over dine indtægter som pensionist, så du kan sikre dig, at du kan leve det liv som du har drømt igennem mange år – måske tage på rejser, købe ny bil, købe hus i det sydlige Spanien eller hvad du nu drømmer om, når den 3. ungdom skal i gang.

Med overblikket kan du tage velovervejede beslutninger, som du ved, at du har råd til. Og en ordentlig pensionsplanlægning vil tage hensyn til, at du bruger dine pensioner i den rigtige rækkefølge.

 

Et par gode råd

  • Brug altid din frie opsparing eller depot før pensionspengene.
  • Planlæg, så du undgår topskat.
  • Efterløn beregnes på mange af fagforeningernes hjemmesider eller borger.dk.
  • Folkepension kan beregnes også på borger.dk

Hvad er konsekvensen ved ikke at handle

Du kører bil med bind for øjnene, hvis du ikke får dit overblik på plads. Hvis du handler i tide er det nemmere at lave en opskrift på, hvad du kan gøre for at få den bedste pensionstilværelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.