Få styr på din årsopgørelse 2013

Den 10 .marts ligger årsopgørelsen klar i din skattemappe. Årsopgørelsen er den endelig beregning af hvor meget man skal betale i skat, i det år som er gået. Det er vigtigt, man forholder sig til de tal, som der er oplyst på årsopgørelsen.  Har du ret til fradrag, som ikke allerede er angivet, så skal du selv registrere det.

 

Et af de væsentligste fradrag er vores mulighed for at fratrække vores kørsel. Dette som også kaldes kørselsfradraget (befordringsfradraget).

 

Kørselsfradrag

Du kan få kørselsfradrag, hvis du har mere end 12 km. til arbejde. Det er uden betydning hvilket transportmiddel du bruger. Fradraget beregnes udfra det antal kilometer, der bliver kørt mellem arbejdsplads og hjem. Hver enkelt har ret til kørselsfradrag, uanset hvor mange man kører i samme bil.

Taksterne for 2013 er:

  • De første 24 km er der intet fradrag
  • 24-120 km: 213 øre pr km
  • Over 120 km: 107 øre pr km (og særligt at bemærke 213 øre i udkantskommunerne, som bl.a. omfatter Guldborgsund og Lolland Kommune)

Hvordan sikrer du dig, at dit befordring er beregnet korrekt? Er der allerede for udfyldt et befordringsbeløb på din årsopgørelse, så kan du se beregningerne ved at gå ind i din skattemappe. Du har også mulighed for selv at beregne dit kørselsfradrag, på www.skat.dk

Uoverskueligt?

Virker dette for uoverskueligt og vil du gerne have overblik og sikkerhed for at din årsopgørelse eller forskudsopgørelse er lavet korrekt. Så kunne det være en god ide at kontakte en uvildig rådgiver som og sørger for, at alle fradrag er udnyttet og alt er registeret korrekt på årsopgørelsen.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.