Fremgang i Emerging Markets.

Fornyet fremgang i Emerging Markets (EM) gør det værd at kigge en ekstra gang på dette marked.  Man skal dog ikke være alt for sart. Aktier og obligationer i EM kan være noget af en oplevelse, og man skal se sig godt for. Helst skal man kun købe nøje udvalgte papirer, og spredning på mange papirer er en nødvendighed.

Det er ellers ikke lang tid siden, at alle bare ville væk fra EM investeringer. Fald i råvarepriser medførte faldende forventninger til indtjening og vækst, og det, sammen med flygtende investorer, gav drastiske fald i valutakurserne.  Faldende valutakurser er dog ikke kun af det onde. Specielt eksporterende virksomheder oplever, at deres vare nu er billigere og mere konkurrencedygtige end tidligere. Samtidig har råvarerne genvundet lidt af det tabte, og selvom råvarepriserne stadig er langt fra fordums højder, er det stadig positivt, og det har givet grund for optimisme. Det har mange investorer igen fået øje på, og det seneste halve år er interessen for EM vokset.

Det er dog ikke alle, der har det lige godt. Lande som Nigeria og Venezuela, der næsten udelukkende er afhængig af olieindtægter, har det stadig meget svært. Venezuela er ikke langt fra en statskonkurs og dagligvarer er næsten ikke til at betale. Man skal derfor være meget selektiv og se sig godt for.

Med obligationer for 13.000 milliarder USD der giver negative renter, er der god interesse for EM obligationer. Det giver både god mening og god spredning af risikoen at have EM obligationer som en del af sin portefølje. Det langsigtede afkastpotentiale er bestemt interessant, men man må kunne acceptere en del udsving undervejs. For aktier i EM gælder også, at man på længere sigt har mulighed for et attraktivt afkast. Men som ved EM obligationer er spredningen meget vigtig, og så skal man vælge sine investeringer med omhu.

Har man ikke selv kompetencer eller den fornødne indsigt i EM, børe man søge rådgivning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.