Gæt dit fradrag på indbetalinger til pension

Sparer du nok op til pensionen?Mange indbetaler stadig et pænt beløb på deres ratepension eller livrente. MEN får man stadig samme fradrag?

Dybest set er der kun ide i at indbetale til ratepension og livrente hvis man er i topskat. Ellers risikerer man at få et fradrag på 37% her og nu, men skal betale 60 % ved udbetaling – hvordan hænger det sammen?

Indkomst

I 2014 betaler man først topskat, hvis man tjener 488.000 kr. Det er 40.667 kr. om måneden før arbejdsmarkedsbidrag. I 2015 er beløbet for topskat 499.000 kr. før arbejdsmarkedsbidrag.

Hvor stort er fradraget

Du får et fradrag på max 51,7% af det du tjener over 488.000 kr. i 2014. Tjener du under dette beløb, er dit fradrag ca. 37%

Du tjener 500.000 kr. efter din indbetaling til pensionsordning gennem dit arbejde. Skyder du 30.000 ind på en ratepension bliver dit fradrag på 51,7% af de 12.000 kr. og de sidste 18.000 kr. kan du kun trække fra til 37%.

Hvad kan betale sig

Et er sikkert. Har du gæld i banken og kan du kun trække fra til 37% i skat, skal du betale din gæld først. Det er dog ikke sikkert det er meldingen fra din bankrådgiver. Banken tjener nemlig flere penge på, at du betaler ind til din pension og langsommere af på din gæld

Uoverskueligt?

Løbende at tage sig tid og overblik ind i ens privatøkonomi er for mange svært. Privatøkonomi er ikke blevet mindre kompleks igennem årene. Derfor kunne det overvejes, at tage en uvildig rådgiver med på råd. Den uvildige rådgiver kan foretage den løbende overvågning af økonomien, så den hele tiden bliver holdt ajour.

Læs evt. mere om vores pensionstjek her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.