Hvor glad er du for din kreditforening?

Credit card on a computer keyboard

I marts meddelte Nykredit, at de sætter priserne op fra 1. juli 2016 på alle deres Totalkreditlån. Det giver endnu større forskel på de dyreste og billigste lån til dit hus. Realkredit Danmark og Nordea er nu fulgt efter med forhøjelse af bidragssatserne.

Er det ikke peanuts vi snakker om??

Hvis Peanuts er en VW Up, så er det peanuts. Med at afdragsfrit F1 lån er prisforskellen de første 10 år ca. 100.000 kr. med et lån på 2 million kroner. Det er forskellen på det dyreste og billigste lån.

Har du afdrag på dit lån og f.eks. har et F1 lån, kan du med et lån på 2 millioner kroner spare ca. 150.000 kr. over 30 år.

DET ER MANGE PENGE

Har din bank gavn af prisstigningerne?

 Ja bankerne får en del af forhøjelsen i egen lomme

Kreditforeningerne har samarbejde med bankerne, der sælger deres kreditforeningslån. De får ca. halvdelen af bidraget retur fra kreditforeningen. Når bidraget stiger, så stiger bankens indtjening.

Har du et lån på 2 millioner kroner i en kreditforening, stiger din banks indtjening på dig med ca. 3.500 kr. pr. år.

GØR NOGET – NU

Find et billigere alternativ. Blandt andet Jyske Bank har billigere alternativer. Selvfølgelig kan man ikke være sikker på om prisen stiger her også. Men så har man da sparet penge i en periode inden de gør det.

Du bør også forhandle med din bank om nogle af de andre produkter du har i banken. Hvorfor skal deres indtjening stige, bare fordi kreditforeningen sætter deres satser op?

Det ligner jo karteldannelse når flere kreditforeninger inden for en kort periode sætter deres bidragssatser op.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.