Har du styr på håndværkerfradraget

Spar penge - få styr på håndværkerfradragetHåndværkerfradraget fortsætter. Regeringen har genindført håndværkerfradraget, så man kan gøre bruge af det i 2013 og 2014.

Fradraget dækker udgifter til boligens ydre rammer som døre, vinduer, solfangere mm. Indendørs dækker det bl.a. reparation af køkken og bad, gulvarbejder, afløb, el, maling mm. Det dækker også service i hjemmet som f.eks. klipning af hæk, hjælp til opvask, rengøring, vinduespudsning mv.

 

Mange muligheder

Som sagt er der rigtig mange muligheder for at udnytte håndværkerfradraget. Og det gælder for alt arbejde udført i 2013 og 2014. For fritidsboliger dog først fra 22. april. Så der er gode muligheder.

Begrænsninger

Der er også nogle begrænsninger. Du kan ikke få lavet flisebelægning, terrasser, sauna, carporte, udestuer, skorstene mv. Derfor er det vigtigt du undersøger dine muligheder inden du går i gang med arbejdet. Der gives heller ikke fradrag til boligforeninger

Så meget sparer du netto

Hver person kan fradrage op til 15.000 kr. pr. år. Personen skal være over 18 år. Et hjemmeboende barn over 18 kan også få fradraget. Så mor, far og barn over 18 år kan fratrække 45.000 kr. Hvad betyder det så for dig på bundlinjen?  Det afhænger af kommuneskatten. I Guldborgsund kommune vil et fradrag på 15.000 kr. give en skattebesparelse på 4.770 kr. Så man får ca. 1 krone igen, hver gang man har givet 3 kroner ud.

Sådan gør du

Vælg et håndværkerfirma med CVR-nummer og som er momsregistreret i Danmark. Eller ved service i hjemmet kan det være en privat person, der udfylder en serviceerklæring.

Du skal sikre dig, at arbejdslønnen fremgår af fakturaen. Du skal betale fakturaen elektronisk, så du har dokumentation for betaling. Du skal gemme fakturaen minimum 3 år.

Sådan angiver du fradraget

Arbejdslønnen inkl. moms fratrækkes på www.skat.dk. Du kan først indberette dit håndværkerfradrag for 2013 i foråret 2014, da SKAT ikke er klar med systemet før. Fradraget bliver så indregnet i din øvrige skat. Du får udbetalt evt. overskydende skat i foråret 2014.

Uoverskueligt

Her kan en uvildig rådgiver være løsningen. Her får man rene ord for pengene og et godt overblik over hvad du kan få fradrag for. Når du bliver rådgivet af en uvildig rådgiver, vil du også have muligheden for hjælp til indberetningen til Skat.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.