Har du tjek på pensionen

Credit card on a computer keyboard

De fleste af os drømmer om, når vi kan stoppe med at arbejde og nyde vores 3. ungdom, men de færreste ved hvor meget, vi kan få udbetalt i pension.

Skab overblik og få ro

Hvis du giver dine pensioner et tjek, sikrer du, at der er sparet nok op til alle dine drømme.

Det giver ro i maven at få indsigt i, om der måske mangler lidt eller meget for at få drømmene til at gå i opfyldelse. Jo før du kigger på det og skaber et overblik over dine pensioner, jo større er muligheden for at realisere drømmene. Vent IKKE; få overblik nu.

Dog er der en gylden regel, som er god at følge: jo ældre du er, jo mere bør det optage dig.

Gode overvejelser

Når du er mellem 45 – 50 år er du ved at være moden på arbejdsmarkedet og pensionen nærmer sig i horisonten. Du er måske begyndt at overveje, hvordan dit liv skal forme sig, når du bliver ældre. En del tænker her på de store begivenheder i livet – rejser, ny bil, hvad med huset, køb af sommerhus eller lejlighed/hus i udlandet. Husk på at der også er en hverdag som pensionist. Det er yderst vigtigt, at hverdagen hænger sammen økonomisk, så husk at overveje, hvordan hverdagen kommer til at se. Hænger hverdagen og de store drømme sammen?

 

Hvad skal du gøre?

Der findes et rigtigt godt system www.pensionsinfo.dk, som giver dig overblik over alle dine pensionsordninger. Pensionsinfo er et samarbejde mellem offentlige myndigheder, pensionsselskaber, livsforsikringsselskaber og bankerne. Stort set alle leverer oplysninger om pensionsordninger, så alt er samlet et sted.

Systemet tager dog ikke hensyn til det der kaldes samspilsproblematikken. Det vil sige, hvordan skal du have udbetalt dine pensionsordninger af hensyn til at optimere i forhold til skat og indtægter fra folkepension, folkepensionstillægget og efterløn.

Det kan være meget svært at gennemskue, hvordan du skal planlægge udbetalinger af dine pensioner, hvis du vil på efterløn. Der er rigtigt mange overgangsregler inden det faktisk ender helt med, at efterlønsordningen er tæt på udhulet.

 

Giv pensionen et tjek nu

Giv bare pensionen et tjek nu eller søg professionel hjælp. Det er bedre at planlægge den 3. ungdom, så du kan gå den i møde med dine drømme i behold og med ro i maven. Rigtigt meget kan lade sige gøre, når det bliver taget i tide.

Inden du bare sætter gang i mere opsparing skal du også have styr på, hvordan påvirker det din skat. Hvor meget får du i fradrag for yderligere opsparing. Det kan i mange tilfælde være en rigtig god idé også at overveje nedbringelse af gælden i huset/lejligheden. Det har en væsentligt større værdi for mange, da skatten på rigtigt mange måder ikke mere er så gunstig for pensionsopsparing. På dette område er vi tilbage ved den gode gamle latin om, at det i nogen situationer kan være godt at være tæt på gældfri, når du bliver pensionist.

Der er mange overvejelser omkring pensionen, tilpasningen af økonomien, så du kan få ro i maven og bare nyde din pensionstilværelse. En ting er sikker, vi bliver alle ældre og får på en eller anden måde brug for noget indtægt som pensionister. Så skab overblik nu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.