Nyt kreditforeningslån fra Realkredit Danmark – hvad er nu det?

Mange har deres kreditforeningslån med variabel rente. Nu er der kommet et nyt et af slagsen på markedet.

FlexKort er et realkreditlån med variabel rente, som fastsættes halvårligt. Du får glæde af, at de korte renter typisk er lavere end de lange – det betyder, at du får en lavere ydelse her og nu, end hvis du vælger et lån med fast rente.

Med en lav rente vil du i starten af lånets løbetid afdrage mere på restgælden sammenlignet med et tilsvarende lån med højere rente.

FlexKort, er det et godt alternativ til almindelige lån med variabel rente?

Ja, den nye lånetype giver dig den lave korte som får ny rente hvert halve år. Derfor er det en godt alternativ til F1 og F2 lån der får ny rente hvert år og hvert andet år.

Rente og refinansiering

Renten på FlexKort fastsættes to gange om året, den 1. januar og 1. juli.  Flexkort skal refinansieres første gang den 1. juli 2016. Derfor sparer man penge på refinansiering i forhold til et traditionelt F1 lån.

Hvor meget kan du låne?

Du kan låne som i de gamle kreditforeningslån. Det betyder, at du kan låne op til 80% i din egen private bolig og 60% i sommerhus. Du kan også få llånet med afdragsfrihed i op til 10 år. De behøver endda ikke ligge i forlængelse af hinanden.

Er der risiko ved det nye FlexKort lån?

Her og nu betaler du typisk en lavere ydelse end på et fastforrentet lån. Omvendt er der risiko for, at markedet ændrer sig, så renten pludselig. Derfor skal du have luft i økonomien til at kunne betale en højere ydelse, når renten stiger.

Hvad gør jeg nu?

Forvirret? Ja, der er mange lån at sætte sig ind i når man skal vælge kreditforeningslån. Derfor kan det være en god ide at kontakte en uvildig rådgiver for at få klarhed på situationen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.