Omlægning af realkreditlån – hvad skal jeg vælge af lån

Vi læser om forskellige typer realkreditlån mange steder. Hvilken slags skal vi vælge – fastforrentet – variabelt forrentet lån?

Der er nogle områder du skal gøre op med dig selv nå du overvejer omlægning.

Vi har flere kreditforeninger i Danmark. For nogle år siden var deres lån stort set ens. På det sidste har det ændret sig. Bidragssatserne er ikke de samme og Nykredit har valgt at indføre en tolagsbelåning.

Forvirret – prøv at læse videre.

Hvad skal jeg vælge af lånetype

Ønsker du høj grad af sikkerhed, så vælg et fastforrentet lån. Renten er på et meget lavt niveau med 3%. Så du kan sikre dig en fast rente billigt nu. Du kan vælge det fast forrentede med eller uden afdrag. Har du et stort rådighedsbeløb, kan du også vælge et lån med 15 års løbetid, så afdrager du dit lån hurtigere.

Har du plads i din økonomi, kan et flekslån være løsningen. Du skal trives med, at der kommer rentestigninger og du ikke kender dine fremtidige ydelser. Lige nu er renten langt under 1 %, så det kan være besnærende at vælge denne form.

Hvorfor skal jeg vælge afdragsfrihed? Har du andre lån ved siden af dit kreditforeningslån, kan det være en god ide at bruge det beløb du sparer på afdragsfriheden til at afdrage på andre lån. De er typisk meget dyrere og dejlige at komme af med hurtigt.

Fordele ved dette kan beregnes disse omlægninger og kan give meget store besparelser ind i økonomien.

Omlægning af realkreditlån

Hvilken kreditforening skal jeg vælge?

I de senere år er der blevet meget forskel på kreditforeningerne. Tolagsbelåningen i Nykredit og Totalkredit kan vise sig dyrere end tilsvarende produkter i andre kreditforeninger. Til gengæld kan det også vise sig billigere hvis der er en stor friværdi i huset.

Med hensyn til valg af kreditforening er det ikke let at få den rette rådgivning i banken. Bankerne er typisk koblet på et samarbejde med en kreditforening eller ejer den.

Danske Bank er samme koncern som Realkredit Danmark. Nordea hænger sammen med Nordea kredit. De mindre banker anvender Totalkreditlån. Da lånene er forskellige anbefales det, at få en sammenligning mellem lånene i foreningerne. Dette er ikke så let i bankerne, da deres beregningssystemer kun er til deres egen forening.

Uoverskueligt

Her kan en uvildig rådgiver være løsningen. Her er ingen aftaler med kreditforeninger, så her får man rene ord for pengene når der sammenlignes realkreditlån. Her vil du også få gennemgået hvilken type lån du mest er til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.