Rekord lav F1 rente for 2014

Rekord lav F1 renteRenten for 2014 er fastsat. Niveauet er rekord lavt.

Har du f.eks. lån i Totalkredit, kommer din ydelse på lån uden afdrag ned på 700 kr. pr. måned efter skat for en million kr. Det er da billigt.

Hvorfor er renten så lav

Væksten i de vestlige lande er lav – meget lav. Derfor ønsker centralbankerne at holde renterne nede, så det kan ”lokke” folk til at låne penge og sætte gang i økonomien.

Hvad bliver renten og hvad koster det med afdrag?

Har du Totalkredit lån bliver renten inkl. Kursskæring 0,25%. Hertil kommer bidraget, som kan komme helt op i nærheden af 1%.

Kreditforeningerne har nemlig hævet priserne igen og igen. Dels for at få os væk fra de variabelt forrentede lån, og dels for (selvfølgelig) at tjene flere penge.

Et lån på 1 million kr. koster 3.250 kr. pr. måned efter skat. Det vil faktisk sige man snart kan bo billigere i sit eget hus fremfor at bo til leje. Og renten er over 3% billigere end et fastforrentet lån.

Så er F1 lån en god ide? Det har i hvert fald været en god ide i de 17 år det har eksisteret på markedet. Argumenterne for og imod er mange og kan være svære at gennemskue, men historien fortæller sit tydelige sprog.

HUSK

Ændrede renter betyder, at du skal ændre din forskudsopgørelse.

Hvad skal jeg vælge, hvad er risikoen? Ja, privatøkonomi er ikke blevet mindre kompleks igennem årene. Derfor kunne det overvejes, at tage en uvildig rådgiver med på råd. Den uvildige rådgiver kan foretage den løbende overvågning af økonomien, så den hele tiden bliver holdt ajour.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.