Sikker havn for dine penge

Som investor kan man søge sikker havn med sine penge af flere årsager. Enten skal pengene snart bruges eller grundet frygten for udviklingen i markedet i den kommende tid.

Hvis ønsket er mindst mulig risiko overhovedet på ens opsparing, kommer spørgsmålet, hvor findes der en sikker havn i øjeblikket? Kontanter i banken er den mest sikre placering. Der er ingen kursrisiko og er indskuddet under kr. 750.000,00 (Euro 100.000,00) inkl. de renter, man får løbende, tabes der ingen penge. Heller ikke trods banken skulle lukke, fusionere eller lignende.

Muligheden for sikker havn

Det kan være meget uoverskueligt, at finde frem til den bedste rente i bankerne i dag. De har alle sammen rigtigt mange forskellige tilbud på hylderne for at få dine penge. Mange af tilbuddene er afhængige af binding af pengene, køb af aktier eller garantbeviser i banken, du skal være helkunde eller lignende. Fra omkring kr. 200.000,00 på kontoen har de fleste banker aftaleindskud, som et alternativ uden krav om yderligere forretninger.

Hvad kan der opnås i afkast?

Bindes pengene i en periode fra 3 mdr. og op til 4 år kan følgende satser opnås i øjeblikket:

3 mdr. ca. 1,20%

6 mdr. ca. 1,50%

1 år ca. 2,00%

3 år ca. 3,25%

4 år ca. 3,00%

3 – 6 mdr. er en overskuelig periode, hvis pengene skal i sikkerhavn fordi de skal bruges eller grundet frygten for udviklingen i markedet. Det er rigtigt gode rentesatser for ikke at have nogen risiko på sine penge.

Ulempen ved placering i kontanter

Omvendt skal man være meget bevidst omkring placeringen i kontanter. Inflationen i samfundet tærer på købekraften af pengene. De 1,20% på 3 mdr. er skattepligtige med 33% for de fleste. Det betyder, at renten efter skat er 0,80%. Ved en inflation i samfundet på  2,50%, betyder det rent faktisk, at forrentningen af pengene er negativ med 1,70%.

Hvad gør man så?

Pengene bør ikke stå kontant for længe og ikke bindes i for mange år, da dette forværrer situationen ved stigende renter og inflation. Det bør derfor kun være midlertidigt, når pengene placeres kontant.

Den løbende pleje af ens opsparing har mange ikke tid til eller føler ikke deres viden rækker. Her bør tage tage en uvildig rådgiver fra Økonomihus med på råd. Derved opnås en uvildig overvågning og placering af pengene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.