7 ting du selv kan gøre for at spare penge på dine forsikringer

spar penge på dine forsikringerForsikringer er noget, som langt de fleste danskere har, typisk fordi det giver en vis form for sikkerhed. De fleste har en tendens til at tegne forsikringerne for derefter at glemme alt om dem igen. Det er en kæmpe fejl, da du, ved løbende at tjekke op på dine forsikringer, kan spare mange tusinde kroner årligt. Derfor giver Samlino.dk her 7 tips til, hvad du selv kan gøre for at spare penge på dine forsikringer. 

  1. Vælg en høj selvrisiko

Det gælder typisk, at jo højere selvrisiko du vælger, desto lavere er den årlige forsikringspræmie. Hvis du har råd til at betale en høj selvrisiko, i tilfælde af at det skulle blive aktuelt, kan det derfor rent økonomisk godt betale sig at vælge en høj selvrisiko, når du tegner forsikringen.

  1. Installer sikkerhedsudstyr

Hvad enten det gælder din bilforsikring eller indboforsikring, så kan du typisk få reduceret prisen på forsikringen, hvis du installerer en form for sikkerhedsudstyr. I bilen drejer det sig eksempelvis om GPS-sporing, og installerer du en tyverialarm i din bolig, får du typisk en vis procent i rabat på din indboforsikring. Det koster selvfølgelig noget at installere sikkerhedsudstyr, men det vil typisk kunne tjene sig ind igen på den lange bane.

  1. Saml dine forsikringer

Langt de fleste forsikringsselskaber kører med samlerabatter, hvilket betyder, at du får rabat, hvis du samler flere af dine forsikringer hos det samme forikringsselskab.

  1. Vælg dyre tillægsforsikringer fra

Der findes mange forskellige tillægsforsikringer, særligt i forbindelse med bilforsikring. Der eksisterer således alt lige fra førerforsikring til vejhjælp. Hvis du har en god skadeshistorik, kan du med fordel vælge disse tillægsforsikringer fra, da hver af dem øger den årlige forsikringspræmie.

  1. Tjek op på medlemskaber

Nogle forsikringsselskaber har samarbejdsaftaler med forskellige fagforeninger, interesseorgansationer eller lignende. Disse samarbejdsaftaler betyder, at man som medlem af eksempelvis en bestemt fagforening kan få en billigere pris på sin forsikring. Tjek derfor op på dine medlemskaber og find ud af om du på baggrund af disse kan få rabat på dine forsikringer.

  1. Sammenlign priser

Det er altid en fordel at sammenligne priser, før du tegner forsikringer. På den måde finder du ud af, hvem der tilbyder de billigste forsikringer til netop dit behov. Gør det gerne til en vane at sammenligne priser på forsikring mindst en gang om året, gerne to, da priserne ofte ændrer sig. Skal du eksempelvis tjekke op på din bilforsikring, kan du anvende den gratis og uvildige sammenligningsportal, Samlino.dk, til at indhente priser på bilforsikring og dermed finde den billigste bilforsikring på markedet.

  1. Bestil online

Til slut skal det nævnes, at nogle forsikringsselskaber tilbyder en ekstra rabat, hvis du bestiller dine forsikringer online. Gør derfor det hvis du vil spare de ekstra penge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.