Årsoversigter 2016

Bank og kreditforening

I løbet af januar sender bank og kreditforening en oversigt til alle deres kunder. Oversigten indeholder oplysning om hvad der står på alle dine konti den 31/12 og hvad der bliver indberettet til skattevæsenet.

Hvordan modtager jeg oplysningerne?

Langt de fleste modtager oversigterne elektronisk i netbank eller via e-boks. Desværre sker der det, at mange ikke får ”åbnet” deres post og dermed ikke kender indholdet.

Og måske snyder du dig selv ved ikke få kigget på oplysningerne. Især hvis du har lån, er det vigtigt at du tjekker oversigten. Hvad har du betalt i gebyrer? Passer oplysningerne med det du har aftalt med banken og kreditforeningen?

Hvad kan du bruge oplysningerne til?

Du kan med oversigten i hånden bruge oplysningerne til at se dig rundt om der er andre banker eller kreditforeninger, der tilbyder noget, der er bedre og måske billigere. Hvor meget kan du evt. spare ved at skifte bank eller forhandle med din nuværende bank eller kreditforening.

Måske er dine samlede udgifter til renter og bidrag steget, så bør du være opmærksom på om forskudsopgørelsen for 2017 stemmer.

Kan jeg spare penge?

Du kan evt. tjekke andre bankers priser og gebyrer på nettet, og se om det er muligt at spare penge, da det ikke kun er renterne som kan være til forskel. Ofte er der også forskel i de daglige gebyrer.

OG det er realistisk med billigere renter. Bankerne har nærmest pr. automatik sat renterne op de sidste år. Mange banker er interesseret i nye kunder, derfor kan det tit lade sig gøre at spare mange penge.

En gennemgang af dit kreditforeningslån kan også tit være en god ide. Har du et fastforrentet lån med for høj rente, så du kan lægge om til lavere rente – husk at være opmærksom på bidraget og gebyrer for omlægning.

Har du et variabelt lån, hvor du ofte betaler et højere bidrag på end fastforrentet lån, kan du overveje at lægge om til fastrente og måske spare en del penge over hele lånets løbetid.

Har du afdragsfrihed, skal du være opmærksom på hvornår du skal betale afdrag. Det ændrer ydelsen voldsomt på kreditforeningslånet og det er altid godt at være forberedt og have planlagt økonomien inden afdragsfriheden udløber.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.