Få 20 – 50% i rabat i banken

Vi betaler for meget for vores lån i banken. Faktisk giver vi i øjeblikket omkring 20- 60% for meget i gennemsnit på vores lån. Dette viser en nylig undersøgelse foretaget af Lektor ved Århus universitet. Samtidigt kan vi også se det på mange af de kunder vi hjælper til et bankskifte eller forhandler med i nuværende bank.

 

Bankerne har ikke tilpasset deres rentesatser. Renterne er faldet meget igennem de senere år, hvor vi er blevet ved med at sige: ”Nu kan renterne ikke falde mere”. Det er de. Dog har mange banker ikke fuldt med ned i rente på boliglån. Så mange af de trofaste og loyale kunder betaler for høj en rente.

 

Hvad kan der spares?

Hvis du har et lån på 250.000 kr. over 20 år og renten er 7%. Denne rente kan du få forhandlet ned til 5%. Det er omkring 30% i rabat. Det betyder kr. 285,00 pr. md. Det bliver til omkring kr. 100.000 i hele lånets løbetid. Det svarer til, at lånet er betalt på 15,5 år og ikke de 20 år.

Den besparelse er til udbetalingen på en forældrekøbt lejlighed eller bare ren og skær flere penge i lommen på dig.

Hvad er sjovest, at forære banken dem eller få gjort noget ved det og nå endnu en af dine drømme?

Hvad kan du gøre?

  • Forhandel med banken
  • Betal mere på dit lån. Det kan reducere løbetiden, men reducerer ikke renten
  • Lån pengene et andet sted. Det kunne være familielån eller bankskifte.

Bank skiftet er som nævnt yderst rentabelt i øjeblikket, da der findes banker, hvor boliglån kan fås til yderst lave satser. Alt efter hvor lånet bliver placeret i din ejendom finders der priser fra 2,90% og op.

Du skal være særlig opmærksom på denne problematik netop, hvis du er en loyal og trofast kunde hos din nuværende bank. Så tjek din renter i netbanken og se, hvad du kan spare.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.