Afdragsfriheden udløber

Rigtig mange har haft afdragsfrie kreditforeningslån igennem årene. Står du overfor, at afdragsfriheden udløber i den kommende tid. Hvad betyder det?

Ydelsen stiger

Et lån på 1 million kroner med en rente på ca. 2% vil stige med ca. 3.100 kr. pr. måned. Et beløb mange vil mærke i deres hverdag. Og det er endda de næste 20 år, så der er lang vej hjem.

Muligheder

Du har måske mulighed for at ændre dit lån til et nyt lån med 10 års afdragsfrihed. Eller et nyt lån med 30 års løbetid med afdrag og dermed billigere ydelse i forhold til at beholde dit gamle lån.

Udfordringer

Det kan dog give udfordringer, hvis dit lån udgør mere end 80% af din boligs værdi, så begrænser det dine muligheder for valg af nyt lån. Det vil ofte betyde, at du ikke kan få 10 nye afdragsfrie år f.eks. eller måske ikke må få variabel rente på dit nye lån.

Der kan også være udfordringer, hvis du er mit i 50´erne og skal have et nyt lån eller omlagt et eksisterende. Mange oplever for tiden, at når de er kommer til denne alder, så vil kreditforeningerne have lånet ned under 60% af værdien på huset. Dette kan give store udfordringer for mange i denne generation Det bør du have med i dine overvejelser, når du planlægger din økonomi.

Andre muligheder

Kan du ikke omlægge til nyt lån med længere løbetid, kan det måske betale sig at omlægge til et nyt 20 års lån. Det kan nemlig være billigere end dit eksisterende lån. Og her vil kreditforeningen sikkert være med. De vil nemlig få mindst det samme i afdrag. Og de ved, at du med et billigere lån, vil have bedre økonomi.

Det er ikke de store penge der er at spare. Så det skal du regne på.

Planlægning

Har du afdragsfrihed på dit lån, er det en god ide at være fremsynet. Selv om der er to år til, er det måske nu du skal handle, så du ikke bliver overrumplet af en højere ydelse, der kan skubbe din økonomi i den forkerte retning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.