Alle med Totalkredit og Nykredit

Har du dyre lån?Alle som har Totalkreditlån og Nykredit lån kan IKKE konvertere deres lån efter de nuværende regler, når vi passerer den 25. juni 2012.

Lånefælden klapper

Alle låntagere i Totalkredit og Nykredit bliver efter 25. juni 2012 tvunget til at afdrage på derse lån. Det betyder, at hvis du er igang med at afvikle din dyre gæld før realkreditlånet kan dette være slut nu.

Den såkaldte to-lagsbelåning kommer nemlig efter 25. juni 2012. Det betyder, at der SKAL afvikles på alt det som overstiger 60% af din ejerboligs værdi.  Yderligere kan du ikke bare sammensætte dine lån mere, som du finder bedst. Da der også indføres “lånepakker”.

Dermed klapper lånefælden, da det ikke længere er muligt at bruge afdragsfriheden for hele realkreditlånet til afvikling af dyre boliglån, forbrugslån eller andet. Dermed vil det uagtet, hvad der bliver meldt ud blive dyre månedligt for boligejerne med lån i Totalkredit eller Nykredit.

Ejerboligens værdi

Hvis du først omlægger (konverterer) efter 25. juni 2012, hvilket mange helt sikkert vil komme ud for kræver Totalkredit/Nykredit en ny vurdering af dit hus. Det betyder for rigtigt mange, at ejerboligen er blevet mindre værd end ved sidste vurdering. Derfor kan det blive meget mere end KUN de 20% af din realkreditgæld, at du skal afvikle på. Det er nemlig Totalkredit og Nykredit´s vurdering, som afgør, hvor meget lån du må have som afdragsfrit.

Eksempel:

Er din ejerbolig tidligere blevet vurderet til kr. 1. mio kr. kunne du låne kr. 800.000,00 i Totalkredit og Nykredit. Du kunne få det hele afdragsfrit.

Nu vil du have omlagt dit lån. Din ejerbolig bliver nu vurderet f.eks til kr. 800.000,00. Altså et fald på kr. 200.000,00. Du kan fortsat have hele dit lån i kreditforeningen, men du kan ikke have kr. 800.000,00 mere som afdragsfrit men KUN kr. 480.000,00, da dette er 60% af den nye vurdering. Det betyder, at du i dette eksempel skal til at afvikle på kr. 320.000,00 af sin gæld. Det svarer til en udgift yderligere på kr. 8.400,00 om året ved rentetilpasningslån. OG det er kun ved afvikling af kr. 320.000,00. Mange vil blive ramt endnu hårdere.

Hvornår rammer reglerne din ejerbolig

De nye regler gælder ved:

– Nye lån

– Ren omlægning

– Gældsovertagelse (kan være aktuelt ved køb af hus)

– Udløb af afdragsfriheden, hvilket mange kommer til at opleve i de kommende år.

Reglerne gælder ikke ved refinansiering. Det vil sige ved den årlige renteforhandling på det variable forrentede lån eller hvis man har de såkaldte X2, X3…. til X10 lån.

Fordelene ved den nye belåning af din ejerbolig

Der er intet, som er så skidt andet end det er godt for noget andet. Vi har fortsat et af verdens mest effektive, unikke og sikre former for finansiering af vores ejerboliger. Samt nu kommer mange igang med afvikling af deres gæld. Det bliver dyre ingen tvivl omkring det og om Totalkredit og Nykredit kommer til at gå enegang med deres løsning vides endnu ikke.

De andre kreditforeninger drøfter ikke helt de samme løsninger. Realkredit Danmark vil forhøje bidragssatserne på de afdragsfrie lån, BRF kredit vil komme med en 70% og 10%, hvor Totalkredit og Nykredit kører med 60% og 20%. Nordea Kredit har endnu ikke meldt helt klart ud.

En ting er dog sikkert; mange kan ikke skifte kreditforening i de kommende år, da ejerboligen er belånt med mere end 80%. For dem bliver det ikke aktuelt at vente på de andres løsning. Så er du i denne situation, så skal der HANDLES NU..

Er du blevet forvirret omkring lige netop din ejerbolig?

Kontakt Økonomihus allerede idag på 40 11 65 86. Så kan vi drøfte, hvordan du er stillet og hvad du kan gøre. De nye regler kan undgås inden 25. juni 2012 og det vil helt sikkert være en fordel for de fleste.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.