Det er blevet billigere at købe ejerbolig

”Det er blevet billigere at købe ejerbolig”. Det er en påstand, men er det egentlig tilfældet?. Det kan være svært at holde styr på alle meldingerne fra medierne. Vi har hørt om både stigende bankrenter, faldende realkredit renter. Huspriserne har kun kendt en vej og det er ned og sidst men ikke mindst så er ejendomsskatterne steget.

Det er meget at holde styr på, når man går med tanker om køb af ejerbolig og kan være svært at overskue. Dog viser beregninger, at det er blevet billigere gennem alene det seneste år, at købe ejerbolig.

Prisen på ejerbolig er faldet

Ifølge Dansk Ejendomsmæglerforening er det i gennemsnit blevet 19% billigere at købe ejerbolig nu end for et år siden. Det skyldes de faldende huspriser og realkredit renter. Et hus på150 m2kostede for et år siden kr. 79.000,00 om året mod nu kun 64.000,00 i gennemsnit.

Hovedårsagen til dette er, at huset er faldet ca. kr. 170.000,00 i pris. Dette giver dig et mindre boliglån og realkreditlånet er faldet i rente.

Derfor får rentestigningen på banklånet ikke den store betydning og stigningen i ejendomsskatterne fylder heller ikke meget i den samlede beregning.

Tæt på gratis at bo i ejerbolig

Overvejer man køb af ejerbolig er det med at komme i gang. Priserne er i bund og mange økonomer er enige om, at vi er tæt på bunden. OG det er købers marked.

Når man køber ejerbolig på nuværende tidspunkt er det faktisk næsten GRATIS at låne pengene. Du låner i dag pengene til ejerbolig med en gennemsnits renten omkring 4,15%. Dette med udgangspunkt i 80% af de helt nye 3,50%´s fast rente lån i realkredit. 15% bankfinansiering til 9% og 5% i udbetaling. Renten er fradragsberettiget, så efter skat betaler du 2,82% i rente. Inflationen lå i hele 2011 på 2,78%, hvorfor du reelt låner penge til 0,04%. Det er meget tæt på gratis selv med fast rente.

Finansiering af ejerbolig

Finansieringen af ejerbolig er ikke blevet nemmere her på det seneste med realkreditinstitutternes forskellige løsninger. Det har gjort det endnu mere umuligt, som forbruger at gennemskue, hvem der har de bedste løsninger. Bankerne rådgiver IKKE om hinandens produkter, hvilket er helt fair, men dermed er det ikke sikkert, at du lige skal vælge det første og bedste tilbud du får. 

Hvad gør man ved køb af ejerbolig

For at få kigget på netop dine tal i relation til køb tilbyder Økonomihus.dk uvildig rådgivning og en gennemgang af det hele. Dermed kan konsekvenserne beregnes ved købet. Beregningen vil også vise, hvor meget du har råd til at købe for. I samme forbindelse kunne det drøftes, hvordan formuen vil udvikle sig i de kommende 5 år eller længere. Dermed kan du få simuleret, hvordan det vil påvirke økonomien at gå på boligmarkedet nu.

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.