Årsoversigter 2013 og bankskifte

Årsoversigter og bankskifteNu modtager du snart dine årsoversigter fra banken

I løbet af januar sender bankerne oversigt til alle deres kunder. Det er en oversigt over hvad der står på alle konti den 31/12 og hvad der bliver indberettet til skattevæsenet.

Hvordan modtager jeg oplysningerne?

Langt de fleste modtager oversigterne elektronisk. Desværre sker der det, at mange ikke får ”åbnet” deres post og dermed ikke kender indholdet.

Og det er en skam. Især hvis man har lån, er det vigtigt at tjekke oversigten. Hvor store er mine renteudgifter? Hvad har jeg betalt i gebyrer? Hvor meget skylder jeg til banken?

Hvad kan jeg bruge oplysningerne til?

Det mest indlysende er at bruge oplysningerne til at se sig rundt hos andre banker. Kan jeg få det billigere andre steder? Hvor meget kan jeg spare?

Kan jeg spare penge?

Hvis du har et lån på kr. 100.000,00 over 20 år, giver det en månedlig ydelse på kr. 895,00 ved en rente på 9%. På dette lån vil samlet betaling af renter på de 20 år være på kr. 114.906,00.

Kan du få renten forhandlet ned til 6% og fortsætte med den samme ydelse, vil dit lån kun løbe i 13½ år. Du skærer altså 6½ år af din løbetid, det er meget. Du får så en samlet besparelse på kr. 68.531,00.

Skulle du have et lån på kr. 200.000,00 kan du gange din besparelse med 2 og så fremdeles ved stigende lån.

OG det er realistisk med billigere renter. Bankerne har nærmest pr. automatik sat renterne op de sidste 5 år. Mange banker er interesseret i nye kunder, derfor kan det tit lade sig gøre at spare mange penge.

Hvad gør jeg?

Du kan forhandle med din egen og andre banker. Du kan også vælge at lade en uvildig rådgiver komme banen. De har erfaring i bankskifte og at forhandle sig frem til billigere renter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.