Hvordan gik det for dig i 2013??

Hvordan gik det for dig i 2013??Året 2013 var et godt år for de risikovillige investorer, der havde sat deres penge i aktier via deres pensionsordninger.  Og derfor skal du nu betale PAL-skat…

PAL-skatten er på 15,3 pct. og betales hvert år i januar måned. PAL er en forkortelse af pensionsafkastsloven. Det er en skat, som du betaler af det afkast, som din pension har givet.
Ved pensioner i pengeinstitutterne bliver PAL-skatten trukket på kontoen og du kan komme ud for, at denne konto går i minus, hvis din pension er investeret i værdipapirer.

Du skal enten vælge at sælge nogle værdipapirer til at indfri dette overtræk eller at indbetale beløbet direkte. Denne indbetaling giver dig fradrag i 2014.
Ved arbejdsmarkedspensioner i pensionsselskaberne foregår dette helt automatisk.
Hvis du har et negativt afkast, vil dette afkast blive modregnet i kommende positive afkast.

Har du stadig en kapitalpension?

Når du er i gang med at sælge ud af dine værdipapirer, kunne det være oplagt at få solgt lidt flere, så du kan betale skatten ved en omlægning fra kapitalpension til aldersopsparing.

Også i 2014 har du mulighed for at betale afgiften på din kapitalpension og slippe med en afgift på 37,3%.

Benytter du dig ikke af dette tilbud, skal du betale 40% i afgift, når du skal have din pension udbetalt.  

Hvad betyder det for mig

Har du en kapitalpension, hvor der står 100.000 kroner, skal du i 2014 betale en afgift på 37.300 kr. Du har så 62.700 kr. tilbage. Dette beløb får du udbetalt, når du er berettiget til at få pensionen udbetalt.

Venter du og betaler 40% svarer det til, at du betaler en afgift på 40.000 kr. Så har du 60.000 kr. tilbage.

Med et snuptag har du tjent 2.700 kr.

Uoverskueligt

Her kan en uvildig rådgiver være løsningen. Her får du rene ord for pengene og mulighed for at få gennemgået din risikovillighed ved investering, planlægning af dit seniorliv, tjek af bankvilkår mv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.