Bankskifte

De nyeste kundeundersøgelser viser, at omkring 33% af os går med overvejelser og tanker omkring at skifte bank. Men mange får ikke gjort noget ved det – Hvorfor IKKE? Hvad holder os tilbage? 

Banker og sparekasser er fuldstændigt som helt almindelige butikker, hvor du kan handle ind til finansiering af huset, køb af bil, ombygning eller andre drømme. Hvis du ikke er tilfreds med priserne og servicen i den ”butik”, hvor du handler, bør du overveje at skifte til en anden bank eller sparekasse.

Store besparelser ved bankskifte

Du kan opnå meget store besparelser ved et bankskifte eller i det hele taget at tage en drøftelse med din bank om de renter du får på din opsparing og de renter du skal betale på dine lån.

Forskellen mellem de dyreste banker til de billigste banker er i øjeblikket på omkring 4% – 5%. Det betyder rigtigt mange penge i hele lånet løbetid.

Husk også at du bør drøfte de løbende gebyrer og omkostninger til banken. Her kan også ligge mulighed for meget store besparelser.

Hvad meget bliver et bankskifte til på 20 år?

Hvis f.eks. du har et boliglån på kr. 400.000 til 8,50% og kan få det i en ny bank eller forhandlet det ned til 6,50% vil det betyde en af følgende ting:

–         Kr. 120.000 i besparelse over hele lånets løbetid.

–         Reduktion af lånets løbetid med 5 år.

–         En månedlig besparelse på kr. 350,00 efter skat.

Er bankskifte nødvendigt?

Det er ikke altid nødvendigt at skifte bank for at ændret dine renter Du kan jo altid forhandle med din nuværende bank eller få en til at hjælpe sig med at forhandle renterne på lån og opsparing.

 

Hvordan kommer du videre?

Du kan som ofte med fordel tage en uvildig rådgiver med på råd. Den uvildige rådgiver foretager rådgivningen omkring dine renter og hvad lige netop du skal gøre og hvad du evt. kan spare.

Den uvildige rådgiver kender meget til bankernes priser og hvem der ligger bedst i markedet. Dermed slipper du også for selv at bruge tid på det og får tryghed samt overblik i din økonomi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.