Hvornår har du sidst fået dit hus vurderet?

houses-691586_lilleHar du hus eller lejlighed kan du belåne ejendommen op til 80% af dens nuværende værdi. Hvis du vel at mærke har en ordentlig økonomi.

Det er en god ide med mellemrum at få sit hus vurderet, for at undersøge mulighederne for finansiering.

 

Hvordan gør du?

Det er banken /kreditforeningen der vurderer din ejendom, hvis vurderingen er med henblik på belåning. Er det salg, er det en ejendomsmægler du skal have fat i.

Der kommer en vurderingsmand ud og ser på dit hus. Huset bliver vurderet og der bliver sammenlignet med salgspriser i området, for at finde en realistisk pris.

Den vurdering du får er typisk mindre end hvis du skal sælge dit hus. Grund: Vurderingsmanden trækker salgsomkostningerne fra og sætter prisen realistisk for et hurtigt salg.

 

Du får i hvert fald et indblik i din ejendoms værdi.

Eksempel

Har du købt hus i 2002 til 1.500.000 kr. har du lånt 1.200.000 kr. i kreditforeningen. Har du haft afdrag, skylder du ca. 1.000.000 kr.

Nu kommer der en vurderingsmand og vurderer huset til 1.700.000 kr. og du kan i alt låne 1.360.000 kr. i kreditforeningen. Det er 360.000 kr. ekstra.

 

Hvad kan du bruge pengene til?

Du kan bruge dem til lige hvad du vil. Nyt badeværelse – ny bil – ferie – pension.

Du kan afdrage dit lån fra 10 til 30 år. Så et ekstra lån på f.eks. 300.000 kr. kan være til en bil, som du afdrager over 10 år. Til en meget billig rente.

 

Erhvervs ejendomme

Det samme gør sig gældende på erhvervs ejendomme. Her gælder dog andre regler for belåning. Og der er tit omkostninger ved en vurdering.

Et er sikkert. Det er værd at undersøge muligheden for ekstra meget billig belåning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.