Betyder en lokal bank noget for dig

Lokal bankDe sidste 10 år har bankerne lukket halvdelen af filialerne i Danmark. I 2005 var der over 2.000 filialer. Nu er der ca. 1.000 filialer. 

Hvor er der lukket filialer?

Det er i høj grad i de mindre samfund, at bankerne har lukket. Når bankerne lukker en afdeling i en lille by, regner de på hvor mange kunder de kan tåle at miste uden det koster dem penge.

For bankerne sparer jo mange omkostninger ved at lukke filialer. For det første sparer de huslejen. De sparer også en del på IT omkostninger. Og ikke mindst betyder lukningerne normalt også mindre personale. Her sparer bankerne rigtig mange penge.

Hvad betyder det for dig?

For enkelte bankkunder har det betydning, at man kan komme fysisk i filialen. For langt de fleste har beliggenheden ikke den store betydning.

Vi bruger netbank, telefon og mail når vi skal bruge vores bank. Skype møder er også ved at bryde igennem hos bankerne, så man kan se hinanden og holde et videomøde.

Den lukning der er sket, ligner de lukninger der var af små butikker for mange år siden. Bankerne har bare haltet efter.

Antallet af banker                                     

Antallet af banker er også faldet drastisk. I 2005 var der 165 banker og sparekasser. Nu er der 90 tilbage.

Det burde jo gøre det mere enkelt at vælge bank, når der er færre af dem.

Men bankerne har fundet på flere og flere produkter, så det er om muligt blevet endnu mere uigennemskueligt med hensyn til renter og gebyrer.

Betydning for dig

Er du til netbank og mails med din rådgiver, giver det dig muligheder for at søge banker i hele landet. Det er jo ligegyldigt om banken ligger på Lolland, København eller Jylland. Så med skarphed kan du finde de allerbedste priser på dine bankprodukter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.