Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg sidder med min bankrådgiver

pengeNår du er i banken er alle efterhånden klar over, at du ikke sidder sammen med en egentlig rådgiver, men mere en bank”sælger”, som har pressen har udråbt dem til. Derfor bør du have en skærpet opmærksomhed på deres rådgivning, som er salg af bankens produkter. Så hvad skal du egentlig være opmærksom på.

Få et tilbud

Få altid et tilbud med hjem, så du kan kigge det igennem stille og roligt. Tjek renterne og de gebyrer, som de vil have. Ofte er det jo netop et tilbud og banken ønsker ikke at miste dig som kunde, derfor er deres tilbud til forhandling.

Når du tager deres tilbud med hjem får du i ro og mag tid til at overveje og planlægge din forhandling med banken. Tjek renterne hos andre banker, hvad tilbyder de deres bedste kunder. Det kan du finde under priser og vilkår på bankernes hjemmesider. Ring evt. til et par stykker og få lidt omkring, hvad de vil tilbyde dig. Kan du få det på skrift er det klart en fordel til forhandlingerne med din egen bank.

Vær ude i god tid

Du skal altid være ude i god tid, når du skal have møde med din bankrådgiver, da de ofte har meget travlt. Det giver dig god tid til at forhandle renterne og vilkårene på plads, så du ikke bliver presset. Det kan nemlig tage lidt tid at forhandle med banken, da en ændring af dine renter og gebyrer lige skal igennem ”systemet” først og din rådgiver vil jo helt naturligt mene, at du har fået den bedste pris. Men vær ikke for sikker på det.

Rådgiver kun om egne produkter

Din rådgiver fortæller kun om egen banks produkter. Det er jo også helt fair, da det er disse produkter, at de er uddannet til at skulle sælge. Så det vil være meget svært for dem, at fortælle om en konkurrerende banks produkter. Tjek derfor lige markedet om der kunne være et produkt hos en konkurrent som er billigere. Måske også bedre, men da bankernes produkter er meget ens omkring selve banklåns delen er det ofte kun prisen og gebyrerne, som er eneste forskel.

Rådgiverne er uddannet sælgere

Ofte når du er til møde med din rådgiver stiller de en masse spørgsmål, som er med til at afdække deres behov for viden omkring dig. Den viden bruger de også til at afdække behov for yderligere salg. Din rådgiver er nemlig uddannet som sælger, så de kan finde dine behov for pensioner og forsikringer f.eks. Det er dog meget vigtigt, at du igen lige tager et tilbud med hjem. Overvejer om det virkelig er dine behov eller skulle du hellere bruge pengene på noget andet, evt. afvikling af gæld eller, at du måske har nok pension via dit arbejde.

Tjek altid din bank og undgå at blive for gode ”venner” med din rådgiver

Tjek altid din bank omkring deres priser og gebyrer. Der er vigtigt og der ligger rigtigt mange penge gemt i at holde øje med din bank. De er en forretning på lige fod med at vælge, hvor du handler dine dagligvarer, brændstof til bilen osv. Faktisk ligger der helt op til 60 – 70% gemt i rabatter ved at tjekke banken. Læs mere her https://okonomihus.dk/billigere-renter-spar-60/

Og undlad et for godt ”venskab” med din rådgiver. Det er ofte meget svært for mange at skifte bank, da de har et godt forhold til deres rådgiver, men det kan blive et meget dyrt venskab. Du bør derimod investeringhave et professionelt forhold til din rådgiver.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.