Budgetskema – hvorfor og hvordan?

BudgetskemaHvorfor bruger du et budgetskema?

Mange bruger et budgetskema for at få overblik over deres faste udgifter, så der forhåbentlig ikke kommer overraskelser i løbet af året. Andre bruger budgetskema, så de ved hvor mange penge de kan/må bruge til mad, husholdning, tøj osv. osv.

Hvornår er det en god ide at lægge et budget?

Du kan med fordel lægge et budget over dine faste udgifter, hvis du står foran en stor investering i dit liv – f.eks. køb af hus, ombygning, køb af bil. Men ofte kan det også være en særdeles god ide, når du ikke rigtigt ved, hvordan du bruger dine surt tjente penge.

Ved at lægge et budget for dine udgifter kan få et overblik over hvordan dine penge bliver brugt – og tit og ofte bliver budgettet en øjenåbner for din anvendelse af dine surt tjente penge.

Hvordan kommer du i gang?

Allerførst skal du vælge om budgettet skal indeholde alle dine udgifter eller kun dem, som banken kalder faste udgifter: Bolig, bil, brændstof, forsikringer, TV og telefon, faglige kontingenter, daginstitutioner osv.

Dernæst skal du finde ud af om banken har en mulighed i netbanken, hvor du kan lægge budget. Fordelen ved dette er at mange af de udgifter, du nu betaler på Betalingsservice eller som faste betalinger næsten helt automatisk vil komme med i budgettet.

Brug også lidt tid på at gennemgå dine kontoudskrifter for både løn- og budgetkontoen. Så får du et godt billede af hvordan det sidste år er gået og så kan du bruge det som udgangspunkt for dit budget.

Uoverskueligt

Her kan en uvildig rådgiver være løsningen. Her kan du få til at gennemgå dine konti og få opstillet et budget. Og samtidig få gode råd om din økonomi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.