Forældrekøb – til fordelagtig pris

Flytter_03Vores børn skal ind og studere. Vi læser mange steder hvor umuligt det er at finde et sted at bo.

Vælger man at købe lejlighed til sit barn er der flere skattemæssige muligheder at vælge imellem. Der er forskellige fordele og ulemper ved skattemetoderne. Fradragene for renterne er forskellige.

Hvad koster en lejlighed i de større byer?

Vælger man en 1 værelses på 50 kvm i København koster den ca. 1.200.000 kr.

Skal mit barn betale husleje?

Ja!! Skattevæsenet accepterer ikke, hvis ens barn bor gratis eller for billigt. Der skal betales en markedsleje. I København skal der for en 1 værelses betales ca. 1.000 kr. pr. kvm. Det svarer til godt 4.000 kr. pr. måned i husleje. Er dit barn på SU kan man få ca. 600 kr. i boligsikring.

Regnskab og skatten

Der er 3 ordninger at vælge imellem, når du gennemfører et forældrekøb.

Den ene er virksomhedsskatteordningen. Den giver typisk en lavere skat end de andre ordninger. Den er tungere rent administrativt og du er sikkert nødt til at have en revisor på. Udgiften til revisor kan du trække fra i regnskabet.

Den næste ordning hedder kapitalafkastordningen. Den er lettere administrativt end virksomhedsskatteordningen. Til gengæld bliver rentefradraget mindre på denne ordning.

Den sidste er de almindelige regler. Den er normalt den dårligste at bruge. Renteudgifterne bliver fratrukket i din kapitalindkomst og det er kun til ca. 32% fradrag.

Hvis du ikke selv vælger en af ordningerne, vil Skat vælge for dig. De vælger den almindelige ordning – altså den der typisk er dårligst for dig.

Uoverskueligt

Her kan en uvildig rådgiver være løsningen. Her får man rene ord for pengene når der sammenlignes mellem de forskellige skatteordninger ved forældrekøb.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.