Din løn som pensionist

En million danskere bør gøre det hvert år. Hvad koster din bilforsikring og hvad dækker den? – det ved du sikkert. Hvordan ser dit liv ud, når du når den 3. ungdom? Har du styr på det behøves du ikke læse længere. Har du ikke styr på det guider vi dig lidt videre i artiklen.

PensionstjekRigtigt mange aner ikke, hvordan deres liv former sig rent økonomisk, når de står foran den 3. ungdom. Det er ligesom at køre bil med bind for øjnene. Få nu overblikket og tag aktion i tide. Desto før du ved besked om din økonomi som pensionist desto mere kan du nå at gøre for din økonomi.

Hvad kan du selv gøre?

pensionsinfo.dk kan du danne dig en rapport, hvor de fleste pensionsselskaber har lavet beregninger over, hvad giver dine pensioner udbetaler årligt. Du kan vælge en masse forskellige ønsker til, hvilken alder du ønsker beregnet.

De beregninger er nogenlunde retningsgivende for, hvad du får, når du skal have dine pensioner udbetalt. Dog tager de ikke hensyn til skatteoptimering, hvordan påvirker det din efterløn samt hvor meget du kan få i folkepensionstillæg. Det er blevet en meget komplekst verden at bevæge sig rundt i.

Det vigtige ved et pensionsoverblik

Det vigtige i at få et overblik over dine indtægter som pensionist er netop, at du sikrer dig, at du kan leve det liv som du har drømt igennem mange år. Så kan du tage på rejser, købe en ny bil, købe et hus i det sydlige Spanien eller hvad du nu drømmer om.

Når du har overblikket kan du tage rationelle beslutninger, som du ved, at du har råd til. Yderligere vil en ordentlig pensionsplanlægning tage hensyn til, at du bruger din pensioner i den rigtige rækkefølge. Det kan være, at du skal gemme ratepensionen i nogen år og bruge af dine frie penge først.

Et par gode råd

Brug altid af din frie opsparing eller depot før pensionspengene, så lad altid kapitalpensionen,

  • Forsøg altid at planlægge så du undgår topskatten
  • Du kan beregne din efterløn på mange af fagforeningernes hjemmesider
  • Tjek dine pensioner på www.pensionsinfo.dk (hav dit NemID klar)
  • Du kan foretage mange beregninger også på www.borger.dk

 

Hvad er konsekvensen ved ikke at handle

Du kører bil med bind for øjnene, hvis du ikke får dit overblik på plads. Dermed kører du mod den sidste del af dit liv i blinde.

Hvis du handler inden du kommer for tæt på, hvor du gerne vil stoppe er det nemmere at lave en opskrift på, hvad du kan gøre for at optimere din pensionstilværelse. Dermed får du overskuddet til dine ønsker som pensionist og kan med ro nyde samværet med børnebørnene. aldersopsparingen stå så længe som muligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.