Er der udsalg i din bank?

Det nye år er godt i gang. Udsalget kører for fuld udblæsning rundt omkring i butikkerne, mon der er udsalg i din bank? Det er værd at undersøge for der er stor forskel på renterne i bankerne. Derfor bør du starte med at undersøge dine renter i banken samt tjekke din andre bankers renter. Det kan være meget store beløb, at du kan spare ved at lave denne lille øvelse.

Udsalgsskilte_cropped

 

Spar 60% på dine renteudgifter

Hvis du har et boliglån bør renten ikke være meget over 4-5%, så er det for dyrt i det marked, som vi har lige nu. Renterne er helt i bund på vores realkreditlån og det bør de også være på vores boliglån. De bedste banker har nemlig mulighed for at låne til meget billige penge igen. Derfor skal du være opmærksom på din boliglånsrente. Mange ligger i øjeblikket over 5% og der ses renter helt op til 10-12%. Det vil sige, at du kan spare 60% på dine renter i banken.

Hvad betyder det for dig?

Hvis du har et boliglån over 20 år på kr. 100.000,00 til 10% giver det en månedlig ydelse på kr. 960,00. Hvis du får rente ned på 5% vil ydelsen falde til 660,00 pr. md. Det er en besparelse, som opnås hver måned i 20 år. Det sige 12 måneder om året i 20 år. Det er 240 gange, at du sparer kr. 300,00. Det giver kr. 72.000,00 i besparelse. Bemærk det er hvis de boliglån er på kr. 100.000,00. Skylder du kr. 200.000,00 vil besparelsen være det dobbelte. Altså kr. 144.000,00 og sådan vil det være for hver gang, at du skylder kr. 100.000,00 mere væk. Det bliver altså til meget store besparelser.

Kan det så betale sig at skifte bank?

Mange tror fejlagtigt, at besparelsen på renterne bliver spist op af omkostninger ved at skifte bank. Der er markedet sådan i dag, at mange banker gerne vil have nye kunder, så det er meget ofte muligt at forhandle sig til et gratis bankskifte, så de både betaler omkostninger i din nuværende bank og ikke tager noget for at modtage dine bankforretninger. Derfor er der ikke mange undskyldninger for ikke at gøre noget ved for dyre renter.

Hvad kan du gøre?

Det er altid godt at få sin økonomi beskrevet og dokumenteret ordentligt. Så fremsender du det til nogen andre banker for at indhente 2 – 3 tilbud, når du har fået disse tilbud går du i dialog med din egen bank. De vil nemlig i de fleste situationer fortælle dig, at dine renter er tilpasset lige netop din økonomi, så du ikke kan få en rente nedsættelse. Dog bliver de ofte meget mere lydhør, når du har indhentet tilbud fra nogen af konkurrenterne, hvor de så kan få mulighed for at matche tilbuddene.

Det bedste udsalg

Det en yderst høj timeløn, at du kan opnå ved at bruge tid på det og så det er væsentlig bedre end de fleste andre udsalg. Ikke mange steder kan du opnå så store rabatter, som du kan få i bankerne ved at bruge lidt tid på din økonomi. Og det er jo næsten et evigt udsalg, da det ikke bare er i år, at du sparer, men resten af din løbetid på dit nuværende boliglån.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.