Bankerne glemmer at forhandle dine renter

Realkreditlånene falder i pris, mens almindelige banklån går den modsatte vej eller forbliver det samme. Få tjekket din bank og sikre dig, at du har de rigtige renter. De kan og bør forhandles.  

Renterne på realkreditlån bliver løbende genforhandlet, hvis du har de variabelt forrentede lån. Det sker bare ikke i bankerne andet end du er aktiv. Tjek banken min. 1 gang om året for renterne på lån og deres gebyrer. Det er et af de mest oversete tilbud for os danskere. Dette på trods af, at der kan ligge meget store besparelser i det. Vi kører glædeligt langt efter de gode udsalg, men går aldrig på udsalg i bankerne. Det er dyr magelighed.

Tjek din bank

Tjek dine renter i banken og få dem forhandlet. Har du renter over 5% på bolig-/billån, så er det tid til forhandling. Det er nemlig for dyrt. Vil banken ikke være behjælpelig med en nedsættelse er det tid til at overveje et bankskifte. En helt almindelig økonomi med hus og bil kan i gennemsnit tjene op mod kr. 2.000,00 om måneden. Det er forskellen fra de dyreste banker til de billigste. Det er en god skiferie eller efter 5 år en god udbetaling på den forældre købte lejlighed. Kan du se dem i øjnene og fortælle, at den blev der ikke råd til fordi du ikke fik tjekket din bank.

Bankmarkedet er opdelt

Finanskrisen har yderligere skabt et A og B-hold blandt bankkunderne. A holdet er dem bankerne fortsat gerne vil have som kunder og B holdet er dem, som bare må stå for skud og betale. Mange er ikke klar over, at de er blevet en del af B-holdet. B-holdet vil sagtens i mange tilfælde kunne skifte bank. A-holdet får som udgangspunkt sat renterne ned på lånene, hvis de gør opmærksom på, at de betaler for meget. Dog skal du selv være aktiv og drøfte det med din bank.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.