Er du gift med din bank?

Hvis du er gift med din bank vil du sikkert også uden at vide det være gift med bankens ejendomsmæglerkæde.

Mange ejendomsmæglere er ejet af eller har fast samarbejde med en bank og realkreditinstitut. Så hvis din bankrådgiver er meget anmassende eller direkte overtalende til, at du bør benytte deres mæglerkæde bør du være ekstra på vagt.

Mange oplever nemlig mere og mere at føle sig tvunget til at vælge deres banks ejendomsmæglerkæde, når huset skal sælges. Dette melder en del af vores kunder om. Der bliver brugt mange metoder til at få dig overtalt til deres mæglerkæde. Du skal holde fast i din beslutning, hvis du vil benytte en anden mægler. Det står dig nemlig helt frit for uagtet, hvad banken siger.

Valg af ejendomsmægler

Valget af mægler skal du bedømme på f.eks liggetiderne hos de enkelte mælgere. Dette kan der være meget stor forskel på fra by til by. Det afhænger af den enkelte mæglers kendskab til sit område. Mægler skal heller ikke bare sætte en høj pris på dit hus for at få det til salg. Mægler skal være realistisk omkring prisen og rådgive dig om prisen. En realistisk pris fra din mægler vil betyde et hurtigere salg. Når du er i gang med en af dine største beslutninger i livet omkring salg af ejerbolig, så kontakt 2 eller 3 mæglere. Forhør dig i din omgangskreds, så du får truffet det korrekte valg og ikke lader banken vælge.

 

Forhold dig kritisk og kend dine rettigheder

Uagtet hvad banken foreslår eller fortæller dig, så er det dit valg af mægler. Banken kan intet gøre dig. Så forhold dig kritisk til dit valg af mægler og undersøg tingene inden du siger ja til noget. Du er altid fri til at vælge mægler. Ligesom du er fri til at vælge din finansiering, rådgivere osv. Det er dit valg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.