Har du de rigtige pensioner?.

40% af os ved ikke, hvor meget vi har sparet op til vores 3. ungdom eller ved ikke om det er nok. Vi har meget bedre styr på bankbogen og hvor meget vi skylder i huset.

Det kan være farligt ikke at have overblik over sin pensionsopsparing og blive meget dyrt. Det er nemlig yderst kostbart at spare op til sine planer for den 3. ungdom, hvis man kommer for sent i gang eller du opgaver for sent, at du ikke kan realisere dine drømme.

Hvor mange penge har du egentligt stående på din pension? Er det nok til det liv du drømmer om, som pensionist? Der er foretaget mange undersøgelser, som bekræfter at 40% ikke har overblikket over deres pension.

Velfærdssamfundet forblinder os, så vi glemmer vores pension

En meget lille interesse for pensionsopsparing kan udgøre en tikkende bombe under din økonomi. Er du en af dem, som opdager, at du ikke kan betale lånet i huset tilbage eller beholde den levestandard, som du har drømt om hele livet. Det er endnu værre, at vi ikke får gjort noget ved det, da langt største parten af os mener, at netop pension er et vigtigt område.

 

Hvor meget bør du spare op til pension?

En god tommelfingerregel er, at du bør sætte omkring 15 – 18% af din brutto løn til side hver måned fra starten af tyverne. Dermed vil du kunne forvente næsten samme levestandard, når den 3 alder nås. Det er ret mange penge, men det bliver til mange flere, hvis ikke du får gjort noget ved det nu og undersøgt, hvor meget du allerede har sparet op.

 

Du har masser af muligheder for opsparing via forsikringsselskaberne eller bankerne. De forskellige ordninger skal dog oprettes med baggrund i din årlige indtægt og drømme for pensionsalderen, så søg rådgivning.

 

Ikke alle ordningerne har fortsat skattemæssige fordele. Et andet vigtigt element er også, at en del af pensionsopsparingen kan blive modregnet i f.eks efterløn, pensionstillæg. Så det er vigtigt, at få kigget på dine indtægter i forhold til, hvor meget du skal spare op, hvad du har af lån, hvilke type ordning du evt. skal spare op på. Yderligere skal du overveje højere afvikling af gælden i huset i stedet for opsparing til pension.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.