Få styr på dit kørselsfradrag for 2015

kørselsfradrag for 2015

Primo november ligger forskudsopgørelsen i din skattemappe  

Et af de væsentligste fradrag vi skal forholde os til er vores kørselsfradrag (befordringsfradraget).

Kørselsfradrag

Du kan få kørselsfradrag, hvis du har mere end 12 km. til arbejde. Det er uden betydning hvilket transportmiddel du bruger. Fradraget beregnes efter det antal kilometer, du kører mellem arbejdsplads og hjem. Hver enkelt har ret til kørselsfradrag, uanset hvor mange man kører i samme bil.

Taksterne for 2015 er – km. for ud og hjem:

  • De første 24 km er der intet fradrag
  • 24-120 km: 210 øre pr km
  • Over 120 km: 105 øre pr km.
  • Udkantskommuner får dog 210 øre i fradrag for det der er over 120 km. frem og tilbage.

Lolland og Gulborgsund kommune har hele tiden haft det store fradrag. For 2015 får Vordingborg kommune også det store kørselsfradrag.

Bor man i Vordingborg og arbejder i København, betyder det ca. 5.400 kr. mere udbetalt på et år eller 450 kr. pr. måned. Så det er da en pæn ændring den gode vej.

Hvordan sikrer du dig, at dit befordring er beregnet korrekt? Er der allerede udfyldt et befordringsbeløb på din forskudsopgørelse, så kan du se beregningerne ved at gå ind i din skattemappe. Du har også mulighed for selv at beregne dit kørselsfradrag, på www.skat.dk.

Uoverskueligt?

Virker dette for uoverskueligt og vil du gerne have overblik og sikkerhed for at din forskudsopgørelse er lavet korrekt. Så kunne det være en god ide at kontakte en uvildig rådgiver som sørger for, at alle fradrag er udnyttet og alt er registeret korrekt på forskudsopgørelsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.