Du kan nå det endnu!!!

Pensionister der går på strandenDu skal hurtigst muligt få ændret din kapitalpension til en aldersopsparing. Det giver dig en skattemæssigt gevinst. Staten yder en rabat i afgiften på 6,75% procent hvis du gør det i år.

Der er dog forlydender om at regeringen vil forlænge muligheden for omlægning til 2015, men dette er ikke vedtaget endnu. Derudover skal omlægningsmuligheden også gælde opsparing i LD.

I Vækstplan DK besluttede folketinget i 2012, at kapitalpensioner kan ændres til en aldersopsparing i 2013 og 2014 med en afgift på 37,3%. Efter 2014 er afgiften 40%.

Staten har frem til ultimo august modtaget et provenu på 51,9 mia. kr. ved ændringen. Budgettet frem til nytår er 40 mia. kr. Så mange har benyttet sig af muligheden

Hvad kan jeg spare?

Har du en kapitalpension på 200.000 kr. bliver afgiften 74.600 kr. Venter du til efter nytår vil afgiften være 80.000 kr. Du sparer altså 5.400 kr. ved at gøre det i år. 5.400 svarer til en rabat på 6,75% af 80.000 kr.

Fordele og ulemper

Næsten alle vil kun have fordel af at betale afgiften nu. Er ordningen meget lille – under 50.000 kr. kan det være at omkostningerne overtiger gevinsten.

Du kan heller ikke længere ændre ordningen til en ratepension eller en livrente. Det er der så heller ingen fordel ved (I nogle tilfælde en fordel at ændre hvis du har lejlighed i udlandet).

Hvordan gør jeg?

På selskabernes hjemmeside kan man i mange tilfælde bede om ændringen. Du kan også ringe til din bank eller pensionsselskab og få det gjort.

Tag en uvildig rådgiver med på råd

Er du i tvivl om du skal foretage ændringen, er det en god ide at kontakte en uvildig rådgiver. En uvildig rådgiver giver dig rene ord for pengene. I langt de fleste tilfælde kan det betale sig. I nogle tilfælde ændres betingelserne, så det skal man være opmærksom på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.