Forvirret omkring din pension?

Er du også forvirret omkring din pension eller måske bare et område du ikke rigtigt har lyst til at sætte din ind. Måske fordi, at det virker uoverskueligt og hele tiden så skubber du det foran dig. Du er ikke alene. Alt for mange gør det og har lidt berøringsangst ved det.

 

Tro ikke, at dine pensioner bare er en pose penge. Det er meget mere end det. Det er vigtigt at have styr på om du sparer nok op allerede nu. Yderligere indeholder din pensioner også nogen forsikringer, som du bør have styr på allerede fra den tidlige ungdom. Aller helst inden du købet hus eller lejlighed, da de kan have betydning for din økonomi i den forbindelse.

Mange betragter deres pensioner, som en opsparing, der kommer til udbetaling ved pensionering. Der kan også være koblet sundhedsforsikring til din pension. Det er også livsforsikringer, kritisk sygdom og andre muligheder, som kan være ret relevant at have styr på allerede i den tidlige alder.

Hvis du bliver alvorligt syg og ikke kan passe dit job, vil der indgå f.eks en tab af erhvervsevne forsikring via din pension. Den vil starte udbetaling under din sygdom kan fortsætte udbetalinger helt frem til du ellers skulle gå på pension.

Det er også vigtigt at få taget stilling til ens livsforsikringer. Beløbet fra ens livsforsikring bør altid sættes i forhold til ens privat økonomi. Hvad er der af gæld og så i forhold til ens alder samt størrelsen på gælden.

Lidt over halvdelen af dem der bliver rådgivet omkring deres forsikring, er ikke dækket nok eller har for store dækninger. Det er bare omkostninger, hvis forsikringerne er for store og dermed bliver opsparingen på pensionen unødigt lille.

Tjek også om du har mindre pensionsordninger spredt flere steder, så kan det være en god ide, at få dem samlet og dermed spare omkostninger til administration af dine ordninger.

Har du styr på dine pensioner og forsikringer?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.