Fra kapitalpension til aldersopsparing

kapitalpension til aldersopsparingEt af elementerne i Skattereformen 2012 er en ny pensionsopsparing. Den hedder Aldersopsparing. Den afløser med virkning fra 2013 den ellers så velkendte kapitalpension.  

Dermed er det sidste år, at der kan opnås fradrag på din kapitalpension. Det er derfor vigtigt, at du får kigget på dine pensionsopsparinger også dem via arbejdsgiver. Dette med baggrund i, at du skal tage stilling til om du vil udnytte fradraget for sidste gang i år på kr. 46.000,00 ved indskud på kapitalpensionen.

Hvad betyder ændringen fra kapitalpension til aldersopsparing

I løbet af 2013 vil der være mulighed for at ændre kapitalpensionen til den nye aldersopsparing. I forbindelse med ændringen betales en afgift på 37,3%. Så skal du ikke betale afgiften på de 40%, som der har været på kapitalpensionen normalt. Da afgiften så er afregnet med SKAT skal du ikke betale afgift, når du en dag skal have pengene ud. Du har dermed sparet 2,70% i afgift.

Er Aldersopsparing en god idé

Aldersopsparingen er en god opsparingsform, hvis man ønsker et større beløb til rådighed, når man går på pension. Det kan være, at man gerne vil have denne engangsydelse til f.eks. ny bil, stor rejse, rund fødselsdag eller nye boligforhold.

Når du sparer op på aldersopsparingen er skatten lavere på afkastene af de ting, som ordningen bliver investeret i. Skatten er pt. kun 15,3% af afkast fra ens investeringer på pensionen, hvor skatten svinger fra 27% – ca. 47% alt efter, hvordan skatten rammer afkastene, når vi kigger på den frie opsparing.

Skal du lade din kapitalpension omdanne til en aldersopsparing

Du skal ikke bare lade din kapitalpension omdanne til en aldersopsparing. Dette har noget at gøre med, at du mister muligheden for at omdanne pensionen til en ratepension eller livrente senere hen. Det er en nem beslutning for generationen, som står overfor pensionstidspunktet indenfor nærmeste fremtid. De bør nemlig få betalt afgiften på deres kapitalpension og spare de 2,70%. De yngre generationer bør overveje det nøjere og søge rådgivning omkring det.

Uoverskueligt?

Løbende at tage sig tid og overblik ind i ens privatøkonomi er for mange svært. Privatøkonomi er ikke blevet mindre kompleks igennem årene. Derfor kunne det overvejes, at tage en uvildig rådgiver med på råd. Den uvildige rådgiver kan foretage den løbende overvågning af økonomien, så den hele tiden bliver holdt ajour.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.