Tjek forskudsopgørelsen 2012 inden året er slut

Skatteåret 2012 er ved at rinde ud. Hvis du vil undgå en restskat kan du nå at tjekke din forskudsopgørelse for 2012 og ændre den inden året er slut. 

Tjek din forskudsopgørelse for 2012 i TastSelv Borger. Her kan du se om de tal, der står på forskudsopgørelsen for 2012, stemmer overens med de reelle tal. Du tjekker aktuelle indkomst oplysninger samt dine renteudgifter på lån. Dem har du fået oplyst på lønsedler, betalingsoversigter og fra banken.

Specielt skal du være opmærksom på realkreditlånet, da rentefaldene i de senere år kan gøre, at du har fået trukket for mange renter fra i 2012 og det vil give dig en restskat. Ligeledes skal du huske dit håndværkerfradrag. Det vil kunne udligne en restskat også.

Muligheder for at undgå en restskat

Hvis du har beregnet dig frem til en restskat eller fået hjælp til det fra en økonomisk rådgiver har du følgende muligheder for at undgå restskatten:

  • Frivillig indbetalingen inden den 30. december 2012, så undgår du SKAT beregner rente.
  • Ændre din forskudsopgørelse inden den sidste lønudbetaling ultimo december.  
  • Sidste mulighed er, at du foretager indskud på en pensionsordning. Dette vil give dig et fradrag, som kan udligne din restskat.

Muligheder for indskud på pension

Vælger du at skyde penge ind på pension kan du til og med i år indskyde helt op til kr. 50.000,00 på ratepension og livrente. På kapitalpension kan du indskyde kr. 46.000,00 i år. Det er sidste år med mulighed for indskud på kapitalpension med fradrag.

Du bør indskyde på ratepension eller livrente, hvis du betaler topskat. Hvis du ikke betaler topskat bør du benytte fradraget på kapitalpensionen.

Uoverskueligt?

Løbende at tage sig tid og overblik ind i ens privatøkonomi er for mange svært. Privatøkonomi er ikke blevet mindre kompleks igennem årene. Derfor kunne det overvejes, at tage en uvildig rådgiver med på råd. Den uvildige rådgiver kan foretage den løbende overvågning af økonomien, så den hele tiden bliver holdt ajour.

Så imens du hygger dig og slapper af servicerer vi din økonomi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.