Giv pensionen en tjek

Mange går og drømmer om deres 3. ungdom. Hvordan de ønsker sig livet skal leves, når pensionsalderen begynder at nærme sig. Ikke alle ved, hvad de kan forvente at få udbetalt i pension. Er du en af dem?

Pensionstjek

Få ro i maven

Giv dine pensioner et tjek, så du sikrer, at der er sparet nok op til dine drømmer i den 3. ungdom. Det er uomtvisteligt bedre at få indsigt i, hvad der evt. mangler for at få drømmene til at gå i opfyldelse end ikke turde kigge på det. Desto tidligere du kigger på det og får et overblik over dine pensionsordninger desto større er mulighederne for at realisere drømmene. Så tøv ikke; skab overblik nu. Dog er en gylden regel god at følge: jo ældre jo mere bør det optage dig.

Gode overvejelser

Er du 45 – 50 år er du ved at være moden på arbejdsmarkedet og pensionen nærmer sig i horisonten. Du er begyndt at overveje, hvordan dit liv som ældre skal forme sig. Mange tænker i den situation på de store begivenheder i livet. Rejser, ny bil, skal vi beholde huset, skal vi købe sommerhus eller lejlighed/hus i udlandet. Husk også hverdagen som pensionist. Det er trods alt dem, som tæller og hverdagene er der flest af. Det er vigtigt at hverdagene hænger sammen økonomisk, så du bør også gøre dig overvejelser om, hvordan kommer hverdagen til at se ud rent økonomisk. Kan I få tingene til at hænge sammen med det I gerne vil?

Hvad kan I selv gøre?

Vi har fået opbygget et rigtigt godt system i www.pensionsinfo.dk, som kan give dig et overblik over dine pensionsordninger.

Dog tager systemet ikke hensyn til det der kaldes samspilsproblematikken. Det vil sige, hvordan skal du have udbetalt dine pensionsordninger af hensyn til at optimere i forhold til skat og indtægter fra folkepension, folkepensionstillægget og efterløn.

Specielt er det meget svært at gennemskue, hvordan du skal planlægge udbetalinger af dine pensioner, hvis du vil på efterløn. Der er rigtigt mange overgangsregler inden det faktisk ender helt med, at efterlønsordningen er tæt på udhulet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.