Giv pensionen et tjek

Mange går og drømmer om deres 3. ungdom. Hvordan de ønsker sig livet skal leves, når pensionsalderen begynder at nærme sig. Ikke alle ved, hvad de kan forvente at få udbetalt i pension. Er du en af dem?

 

Få ro i maven

Portrait of mature man and his wife making financial revision at homeGiv dine pensioner et tjek, så du sikrer, at der er sparet nok op til dine drømmer i den 3. ungdom. Det er uomtvisteligt bedre at få indsigt i, hvad der evt. mangler for at få drømmene til at gå i opfyldelse end ikke turde kigge på det. Desto tidligere du kigger på det og får et overblik over dine pensionsordninger desto større er mulighederne for at realisere drømmene. Så tøv ikke; skab overblik nu. Dog er en gylden regel god at følge: jo ældre jo mere bør det optage dig.

 

Gode overvejelser

Er du 45 – 50 år er du ved at være moden på arbejdsmarkedet og pensionen nærmer sig i horisonten. Du er begyndt at overveje,

 

Giv dine pensioner et tjek, så du sikrer, at der er sparet nok op til dine drømmer i den 3. ungdom.

hvordan dit liv som ældre skal forme sig. Mange tænker i den situation på de store begivenheder i livet. Rejser, ny bil, skal vi beholde huset, skal vi købe sommerhus eller lejlighed/hus i udlandet. Husk også hverdagen som pensionist. Det er trods alt dem, der tæller og hverdagene, som der er flest af. Det er vigtigt at hverdagene hænger sammen økonomisk, så du bør også gøre dig overvejelser om, hvordan kommer hverdagen til at se ud rent økonomisk. Kan I få tingene til at hænge sammen med det I gerne vil?

 

Hvad kan I selv gøre?

Vi har fået opbygget et rigtigt godt system i www.pensionsinfo.dk, som kan give dig et overblik over dine pensionsordninger. Pensionsinfo er et samarbejde mellem offentlige myndigheder, pensionsselskaber, livsforsikringsselskaber og bankerne. Systemet er så langt, at stort set alle de nævnte leverer oplysninger om pensionsordninger, så vi kan se et overblik over alle vores pensioner samt hvad de vil give af udbetalinger.

Dog tager systemet ikke hensyn til det der kaldes samspilsproblematikken. Det vil sige, hvordan skal du have udbetalt dine pensionsordninger af hensyn til at optimere i forhold til skat og indtægter fra folkepension, folkepensionstillægget og efterløn.

Specielt er det meget svært at gennemskue, hvordan du skal planlægge udbetalinger af dine pensioner, hvis du vil på efterløn. Der er rigtigt mange overgangsregler inden det faktisk ender helt med, at efterlønsordningen er tæt på udhulet.

  

Giv pensionen et tjek nu

Giv bare pensionen et tjek nu eller søg professionel hjælp. Det er bedre at planlægge den 3. ungdom, så du kan gå den i møde med dine drømme i behold og med ro i maven. Rigtigt meget kan lade sige gøre, når det bliver taget i tide.

Inden du bare sætter gang i mere opsparing skal du også have styr på, hvordan påvirker det din skat. Hvor meget får du i fradrag for yderligere opsparing. Det kan i mange tilfælde være en rigtig god idé også at overveje nedbringelse af gælden i huset/lejligheden. Det har en væsentligt større værdi for mange, da skatten på rigtigt mange måder ikke mere er så gunstig for pensionsopsparing. På dette område er vi tilbage ved den gode gamle latin om, at det i nogen situationer kan være godt at være tæt på gældfri, når du bliver pensionist.

Der er mange overvejelser omkring pensionen, tilpasningen af økonomien, så du kan få ro i maven og bare nyde din pensionstilværelse. En ting er sikker, vi bliver alle ældre og får på en eller anden måde brug for noget indtægt som pensionister. Så skab overblik nu.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.