Håndværkerfradraget er tilbage

Vækstpakken giver comeback til boligjobordningen og dermed fortsætter dine muligheder for håndværkerfradrag i 2013 og 2014. Så skulle du have brug for vinduespudsning, solceller eller måske snerydning kan du blandet andet få fradrag for dette. Så atter bliver det attraktivt at poste penge i egen bolig.

Et af tiltagene i regeringens nye vækstpakke er netop, at håndværkerfradraget med tilbagevirkende kraft genindføres for 2013 og 2014. Det betyder, at du igen kan trække udgifter fra til dine håndværkere på op til kr. 15.000,00 pr. voksen eller kr. 30.000,00 i husstanden.

Hvad kan trækkes fra

Det du kan trække fra gælder rengøring i hjemmet. Dette gælder også vinduespudsning, børnepasning, havearbejde, håndværker opgaver indendørs og udendørs. Det gælder indendørs håndværker udgifter til nyt køkken og bad. Installation af ventilation, reparation eller fornyelse af el i huset. Det er fornyelse af varmeanlægget i huset. Det kunne være udskiftning af oliefyr eller dit varmeanlæg og mange andre ting. Udendørs kunne det være solceller, renovering af huset´s facade, efterisolering af huset, nye tagrender, døre eller vinduer. Så der gives fradrag for rigtigt mange ting. Kig på www.skat.dk om din opgave er omfattet af ordningen.

Hvad betyder ordningen rent økonomisk

Ordningen giver mulighed for fradrag op til kr. 15.000,00 pr. voksen i hustanden. Det betyder samlevende eller ægtefæller samlet kan få fradrag for kr. 30.000,00. Håndværkerfradraget giver fradrag i den såkaldte skattepligtige indkomst på samme måde som f.eks kørselsfradraget.

Da skatten i en gennemsnitkommune er ca. 33,7% vil du ca. spare kr. 5000,00 pr. kr. 15000,00 fradrag. Det betyder, at du f.eks kan købe rengøring for kr. 300,00 om ugen. Så betaler skatten ca. kr. 100,00 af dette beløb. Blot husk at indberette det på din skat, når du har betalt regningen elektronisk via netbanken.

Hvordan kan du komme videre?

Tag en uvildig rådgiver med på råd. Den uvildige rådgiver kan hjælpe dig med din skat, så du får indberettet det korrekt til skat. Yderligere sikre, at du får alle de fradrag, som du er berettiget til.

Løbende at tage sig tid og have overblik ind i ens privatøkonomi er for mange svært. Privatøkonomi er ikke blevet mindre kompleks igennem årene. Derfor kunne det overvejes, at tage en uvildig rådgiver med på råd. Den uvildige rådgiver vil foretage den løbende overvågning af økonomien, så den hele tiden bliver holdt ajour.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.