Spar 69.000,00…. Få tjekket dine lån

bankskifteDet er skrevet og sagt mange gange efterhånden, men i de senere år er renterne faldet og faldet. Det betyder, at vi i dag har de laveste renter på vores realkreditlån nogensinde. Trods det faldende renteniveau er renterne i bankerne steget og steget. Forskellen mellem renten på dit realkreditlån er derfor gået fra omkring 2-3% til omkring 6-9%. Det er yderst dyrt at være bankkunde i den ”forkerte” bank og der er rigtigt mange penge at spare ved at kigge det efter.

Renterne på realkreditlån bliver bestemt af markedet og investorerne. Derfor ser vi i øjeblikket den meget lave rente på realkreditlån. Modsat renten på realkredit bestemmer bankerne renterne på deres lån. Derfor er du helt og holdent overladt til, at du bør tjekke dine renter på banklånene.

Hvorfor er banklån blevet så dyre?

Bankerne har igennem en del år efterhånden oplevet store tab på eksisterende udlån kombineret med en faldende aktivitet på mange forretningsområder samt stigende krav til bankerne fra finanstilsynet. Det giver flere omkostninger for bankerne. Det er dermed blevet dyre at drive bank, hvilket nu bliver dækket af dig som kunde. Derfor skal du se dig for med hensyn til, hvor du er bankkunde. Renterne findes nemt ned til 5,75% og lavere.

Hvor meget betyder det det for dig i kroner og øre

Hvis du har et lån på kr. 100.000,00 over 20 år, giver det en månedlig ydelse på kr. 895,00 ved en rente på 7%. På dette lån vil samlet betaling af renter på de 20 år være på kr. 114.906,00. Hvis du kan få renten forhandlet ned til 6% og fortsætte med den samme ydelse vil dit lån nu kun løbe i 13½ år. Du skærer altså 6½ år af din løbetid. Samtidigt falder den samlede rente betaling på lånet til 46.375,00. Du har altså en besparelse på kr. 68.531,00. Skulle du have et lån på kr. 200.000,00 kan du gange din besparelse med 2 og så fremdeles ved stigende lån.

Det er til udbetalingen på en forældrekøbt lejlighed, 19 stk. Ipad´s, 4 konfirmationsfester, udbetalingen op til flere gange på leasing af en bil, 20%´s udbetaling på ny bil til kr. 340.000,00. Eller mulighed for at spare helt op imod kr. 150.000,00 mere op til din pension.

Hvad er sjovest, at forære banken dem eller få gjort noget ved det og nå endnu en af dine drømme?

Hvordan kan du komme videre?

Tag en uvildig rådgiver med på råd. Den uvildige rådgiver kan foretage beregninger på dine lån i banken og vurdere, hvad der vil kunne svare sig for dig. Samt sørge for løbende overvågning af økonomien inkl. rådgivningen omkring hele din økonomi og hvad lige netop du skal gøre og kan spare. Den uvildige rådgiver kender rigtigt meget til bankernes priser og hvem der ligger bedst i markedet. Dermed slipper du også for selv at bruge tid på det og får tryghed samt overblik i din økonomi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.