Har du husket momsen?

Credit card on a computer keyboard
Credit card on a computer keyboard

Nu er det tid igen

I din hverdag som virksomhedsejer er det nok ikke lige momsafregning, der får mest opmærksom i din dagligdag. Alt efter størrelsen af din virksomhed skal du afregne moms månedligt, kvartalsvist eller hvert halve år. For langt de fleste virksomheder skal de afregne moms hvert halve år. I den periode kan der have oparbejdet sig en betydelig moms, der skal afregnes til SKAT. Ved halvårlig moms er betalings- og angivelsesfristen hhv. 1/9 og 1/3. Afregner du moms kvartårligt er fristerne 1/3, 1/6, 1/9 og 1/12.

Har du styr på momsen?

Langt de fleste virksomheder skal betale moms. Det er faktisk godt. Det betyder nemlig, at de har haft flere indtægter end udgifter i perioden. Som virksomhed er du egentligt statens forlængede arm, da du på statens vegne opkræver moms på salg af dine varer. En moms som skal sendes videre til staten på de førnævnte frister. Heldigvis har du modregningsret for alle de momsbelagte indkøb, du selv foretager, så det er nettobeløbet, staten skal have indbetalt. Men har du styr på den? Nedenfor er 3 gode råd til, hvordan du får styr på den:

3 gode råd

  • Følg altid løbende med i hvor meget du skylder i moms, eller om du skal have moms tilbage
  • Sørg for at din bogføring er løbende opdateret. Hvis den ikke er, kender du ikke din moms
  • Sørg for at have en kredit, der har tilstrækkelig luft til at ”omfavne” momsen, så du ikke i sidste øjeblik skal forbi banken om bede om forhøjelse af kassekreditten

Undgå gebyr og strafrenter

Hvis du ikke er kommet i gang med opgøre din momsindberetning, så er det nu, du skal handle. Overholdes fristen ikke, så bliver du pålagt gebyr og strafrenter. Det er derfor altid en god ting at betale momsen til tiden. Synes opgaven uoverskuelig eller tiden bare ikke til det, så få hjælp til det. Vi hjælper i dag mange virksomheder med at passe deres regnskaber og sørge for rettidig momsindberetning. Du er meget velkommen til at kontakte os angående et tilbud på bogføring og momsindberetning, så du undgår gebyr og strafrenter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.