Har du styr på valutaen og rejseforsikringen til din sommerferie??

ældre par på strandenSommerferien nærmer sig. Mange af os tager til udlandet i vores ferie. Har du de kort der skal bruges? Og har vi den rejseforsikring, der er nødvendig på vores feriemål?

Kreditkort

Der er flere typer kreditkort eller betalingskort man kan bruge i ferien. VISA/dankortet virker mange steder i udlandet. Når du betaler med et VISA, bliver pengene trukket inden for et par dage.

Du skal være opmærksom på det maksimum, du må bruge på 30 dage på dit VISA. Du kan hæve 2.000 kr. pr. døgn i udenlandske pengeautomater. Dog max. 20.000 på 30 dage. Dette max. gælder også for køb i forretninger.

Mastercard har højere forbrugsgrænser. Det afhænger af hvilken bank der har udstedt kortet til dig. Grænserne ligger typisk mellem 15.000 og 100.000 pr. 30 dage. Mastercard er et kreditkort. Her samles de beløb op, du køber for, og en gang om måneden bliver det samlede køb trukket på din konto.

Rejseforsikring

På Mastercard guld og platin er der rejseforsikringer til hele familien. Du skal være opmærksom på om forsikringen dækker, hvis du ikke betaler rejsen med dit kort. Det er nemlig forskelligt alt efter hvilken bank, du har kortet gennem.

På det almindelige Mastercard gælder forsikringerne normalt kun dig selv.

Flere indboforsikringer har også en rejseforsikring. Sørg for den dækker, der hvor du skal hen. Tyrkiet er ikke med i Europa, og der skal du have verdens rejseforsikring. Tænk på om du har dobbeltdækning.

Gode råd

Er familien af sted, så sørg for at have to kort. Hav altid lidt kontanter i lommen. Opbevar pas, billetter mv i boks på hotellet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.