Hvad betaler du i gebyrer til banken

pengeVi snakker tit om rente satserne på vores lån. Men hvad med gebyrerne? Ved du hvor meget du betaler om året til banken i gebyrer?

Hvordan beregnes gebyrerne?

Der er mange områder, hvor der bliver pålagt gebyrer.

Samtidig er der også forskel på hvilken gruppe man bliver indplaceret i som kunde. Har man mange forretninger med banken, kan man tit få billigere gebyrer.

Nogle banker – især nogle af de mindre – har færre gebyrer.

Hvad betaler jeg for?

Du betaler typisk for at have VISA/dankort, Mastercard, netbank, veksle valuta, hæve i andre bankers pengeautomater.

Læg også mærke til hvilke forsikringer der hører til dit Mastercard – du er måske dobbeltforsikret og kan spare penge ved kun at have en rejseforsikring.

Alternativt får du rabat eller får ydelserne gratis, hvis du betaler for at være med i en kundegruppe.

Du betaler også for at få nye lån. Især omlægninger af kreditforeningslån er dyrt. Her bliver det let over 10.000 kr. for en omlægning. Det er vanskeligt at gennemskue de samlede gebyrer ved en omlægning, da gebyrerne er splittet op i flere forskellige gebyrer som kurtage, indfrielsestilbud, omlægningsgebyr mv.

Kan jeg spare penge?

Især ved omlægning af lån er der penge at spare. Hvis ikke du kan få rabat i din nuværende bank, så spørg en anden. Er du en god kunde, er der mange muligheder i markedet for et billigt skifte til anden kreditforening uden de store omlægningsgebyrer.

Ved skifte af bank, har man gode muligheder for at forhandle gebyrerne.

Hvad gør jeg?

Undersøg hvad du betaler i gebyrer. Se på bankernes hjemmeside eller indhent tilbud fra anden bank, så du kan sammenligne gebyrerne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.