Hvordan får du lavere renter på dine banklån?

EjerboligDer er mange der betaler alt for høje renter på deres lån. Hvornår har du sidst tjekket rentesatsen på dine lån i banken? Vi tjekker tit prisen på varer vi køber, men er ofte dårlige til at tjekke prisen på bankrenterne.

Hvordan ser du rentesatserne?

Du kan altid ringe og spørge i banken. Det letteste er selv at logge på sin netbank og se satserne der. Typisk står de under kontooplysninger. I nogle netbanker kan du se den nuværende rentesat og de historiske satser. I andre banker er det kun den nuværende sats du kan se.

Er det kun den nuværende, er det en god ide at se satserne jævnligt for at følge med i renteudviklingen på sine lån.

Hvordan vurderer du dine rentesatser?

Nu begynder det at blive mere kompliceret. Skal du betale det samme som naboen eller din familie? Måske.

Bankerne sætter priserne efter flere kriterier. Det er, hvor stor risiko de har ved udlånet. De ser også på volumen. Større lån er tit billigere end små, hvis risikoen er den samme.

Har du en tocifret rentesats, skal de røde lamper blinke. En god kunde skal ikke betale meget mere end 5% i rente på boliglån. Billån skal også være rigtig billige og i samme niveau eller billigere end de 5%.

Hvad nu?

Mener du satserne er for høje, skal du henvende dig til banken. Lad være med bare at gå ind og sig du vil have en lavere rente. Det har bankrådgiveren prøvet mange gange før.

Du skal forberede dig. Have årsopgørelser fra skat, lønsedler, jeres budget og jeres rådighedsbeløb med ned i banken. Jo bedre forberedt du er, jo bedre mulighed for at få en lavere rente.

Du kan også prøve en anden bank og se om du kan få bedre vilkår der.

Hvor meget kan du spare?

På et lån på 200.000 kr. hvor du betaler 2.000 kr. pr. måned med en rente på 9%, kan du spare 90.000 kr. ved at få en rente på 6%.

Så det er rigtig mange penge vi snakker om. Mere end du kan spare på din benzin eller dagligvarer!

Kom i gang?

Sæt dig for at gøre det i dag fremfor i morgen. God jagt på billigere lån.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.