Hvad er den helt rigtige rente på dine lån del 2

For 14 dage siden skrev vi om begrebet ÅOP – Årlige omkostninger i procent.

Det er den reelle rente, hvis du beholder lånet i hele løbetiden, men ikke hvis du ændrer det undervejs

Årlige omkostninger i procent

Sidst fandt vi ud af, at en pålydende rente på 1,97% ændrede sig til en ÅOP på 6,63%, da stiftelsesomkostningerne på bilen er 18.325 kr.

ÅOP er i dette tilfælde beregnet med en løbetid på 8 år. Hvad sker der, hvis man indfrier lånet før tid. Mange der har billån, indfrier deres lån, længe før der er gået 8 år.

Lad os tage et eksempel, hvor lånet bliver indfriet efter 3 år.

Indfrielse af billån efter 3 år

Så bliver ÅOP pludselig 10,8%. Det er fordi du stadig har betalt de voldsomme stiftelsesomkostninger på over 18.000 kr. Nu bliver de kun delt ud på 3 år i stedet for 8 som vi havde i de første beregninger. Efter skat er ÅOP 10%.

Du kan faktisk tage et forbrugslån over 3 år der er billigere – tankevækkende??

Alternativet

Har du en ejendom, som du har boet i en del år, kan der være en friværdi. Så kan du i stedet etablere et ejerpantebrev (hvis du ikke har et i forvejen) og bruge det igen og igen til de næste biler. Så sparer du rigtig mange omkostninger. Så banken kan let være billigste valg når du handler bil.

Uoverskueligt?

Det er næsten umuligt at gennemskue og sammenligne alle tilbud på biler. Derfor kunne det overvejes, at tage en uvildig rådgiver med på råd. Den uvildige rådgiver kan foretage beregninger og finde det billigste tilbud. En uvildig rådgiver har også kendskabet til hele bankmarkedet og vil hurtigt kunne finde muligheder for dine lån i markedet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.