Hvad er den helt rigtige rente på dine lån – ÅOP

De fleste har hørt om begrebet ÅOP – Årlige Omkostninger i Procent. Men hvad er det for en størrelse. ÅOP viser dig hvad den reelle rente er på dit lån i hele lånets løbetid. Så er det et reelt begreb for renten? Hvad med den pålydende rente? Er den reel?

Den pålydende rente

NEJ. Et eksempel: Du køber en bil til 123.860 kr. inkl. nummerplade og levering. Udbetaling 24.754 kr. DU skal låne 99.106 kr. Renten er fast i hele lånets løbetid 1,97%. Nej hvor fint, det er jo billigt. Den pålydende rente er 1,97%

Hvad er så ÅOP              

Den er ikke 1,97% – Den er 6,63% Hvordan kan det ske? Forklaring: Stiftelsesomkostningerne på bilen er 18.325 kr. Så du skal ikke kun låne 99.106 kr., men lægge 18.325 kr. oveni. Så nu låner du pludselig 117.431,00. Det er disse kæmpe stiftelsesomkostninger der giver den store forskel på den pålydende rente på 1,97% og de Årlige Omkostninger i Procent på 6,63%.

Så nu er det pludselig ikke så billigt at købe en bil som man gik og troede.

Kan det blive mere uoverskueligt??

Ja, følg med om 14 dage og se hvordan det bliver endnu dyrere for dig at købe bil på afbetaling. Mon den helt reelle rente kan snige sig op på 10%?

Uoverskueligt?

Det er næsten umuligt at gennemskue og sammenligne alle tilbud på biler. Derfor kunne det overvejes, at tage en uvildig rådgiver med på råd. Den uvildige rådgiver kan foretage beregninger og finde det billigste tilbud. En uvildig rådgiver har også kendskabet til hele bankmarkedet og vil hurtigt kunne finde muligheder for dine lån i markedet. Dette kan være en del af et løbende abonnement.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.